Erzincan'a 7 yeni park geliyor

Erzincan'a 7 yeni park geliyor
Erzincan Belediyesi, şehir genelinde 7 ayrı noktada yeşil alan çalışmalarına devam ediyor.Abone ol

2009 yılında konulan “Kişi Başına 25 metrekare Yeşil Alan” hedefi doğrultusunda hızla ilerleyen Erzincan Belediyesi, bu kapsamda 5 ayrı başlıkta çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmaların en önemli ayakları olan, 1 milyon 250 metrekarelik 3 adet yeni yeşil alan çalışması ile Kent Ormanı, Esentepe ve Vasgirt Deresi Rekreasyon Alanı Projelerinde fiziki çalışmalar başladı. 4. Başlık olarak Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Okul bahçeleri düzenleme çalışm istanbul seo uzmanı alarında da 48 okulun 11’inde çalışmalar tamamlandı. Bu çalışmalar da 150 bin metrekareye tekabül eden bir yeşil alan ortaya çıkaracak.

Son olarak “Her Mahalleye Bir Park” sloganı ile yola çıkılarak yürütülen yeşil alan çalışmalarında da son bir buçuk yılda 11 adet park inşasını tamamlayan Erzincan Belediyesi, bu sayıyı yıl sonuna kadar 15’e çıkaracak. Sloganda her ne kadarda her mahalleye bir park dense de bu çalışma kapsamında her mahallede iki ya da üç adet yeni park kurulmuş olacak. Beşinci ayak olarak yürütülen mahalle parkları çalışmaları da tamamlandığında 250 bin metrekarelik yeni yeşil alan hizmete girmiş olacak. Toplamda bütün bu çalışmalar 1 milyon 650 bin metrekare yeni yeşil alan inşa edilmesi manasına geliyor.

Park ve Bahçeler Müdürü Funda Erkan Birol, sadece mahalle parkları ile kişi başına yeşil alanı 1 metrekare artırdıklarını ifade etti. Birol yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kanunlar belediyelerden kişi başına 7 metrekare yeşil alan istiyor. Türkiye ortalamaları ise kişi başına 5 metrekare civarında. Erzincan’da bu oran şu an 11 metrekare civarında seyrediyor. Biz bu rakamı 25 metrekareye çıkarmanın çalışmalarını yapıyoruz. Bu rakam Avrupa standartlarının bile çok üzerinde bir rakam. Şehrimizi sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en yeşil kentlerinden biri yapacağız. Zemin çalışmaları tamamlanan parklara şu sıralar çim ve ağaç dikimi yapıyoruz. Kış gelmeden bütün parklarımız çimlenmiş ve ağaçlandırılmış olacak.”

23 Nisan günü Erzincan Çocuk Meclisinin aldığı kararla kurulması planlanan Engelli Parkı’nın da projesinin tamamlandığını ve inşasının kısa sürede başlayacağını belirten Birol, Fatih Mahallesinde kurulacak parkın engellilere hizmet adına önemli bir adım olacağını da vurguladı.



Kategori : GÜNCEL