İnternet medyası neden katılmadı?

  • Ana Sayfa
  • İnternet medyası neden katılmadı?
İnternet medyası neden katılmadı?
İnternet Medyası Derneği başkanı Hadi Özışık Başbakan'ın kahvaltı davetine neden katılmayacaklarını anlattı.Abone ol

GAZETECİLER.COM - İnternet Medyası Derneği başkanı Hadi Özışık Başbakan Erdoğan'ın bu sabah medya yöneticileri ile gerçekleştireceği kahvaltıya İnternet Medyası'nın katılmama kararlarını değerlendirdi.

CNN Türk'te Güne Başlarken Hafta Sonu programına telefon ile katılan Hadi Özışık, Pınar Esen'in sorularını yanıtladı.

PROTESTONUN NEDENİ AKREDİTASYON

Pınar Esen'in "Protestonuzun nedeninin bir akreditasyon sorunu olduğunu söylüyorsu google adwords nuz İnternet Medyası Derneği'nin açıklamasında. Ama özellikle takıldığınız bir durum var mı?" şeklindeki sorusunu Hadi Özışık şöyle yanıtladı:

"Önce internet medyasına kahvaltı için bir davet yapılıp yapılmadığı belli değildi. Sonrasında Hüseyin Çelik ile bu konuyu görüştük. Sayın Çelik "çok sayıda site var, hangi birini çağıracağız" dedi. Ardından da "3 siteyi temsilen davet edelim" teklifini yaptı bize.

Bizim yanıtımız "3 siteyle internet medyası temsil edilemez" şeklinde oldu. Bize göre en az 10 ya da 12 site katılmalı bölye bir etkinliğe. Kurumsal siteler davet edilsin. Belli bir sayıda personel çalıştıran, vergi veren, kurumsal bir yapısı olan sitelerin tamamı davet edilmeli. Eğer Tirajı 5 bin olan gazeteleri davet ediyorsanız internet medyasını davet etmemek doğru bir yaklaşım değil.

Biz kendi aramızda dernek yönetimindeki arkadaşlarımızla konuştuk ve 3 siteninde daveti kabul etmememisine karar verdik. Kararımızı da Hüseyin Çelik'e ilettik. Onun yanıtıda "keşke daha önce konuşsaydık..." oldu"

10 KİŞİ GELİRSENİZ OTURTAMAYIZ

Pınar Esen'in "Burada yaşanan iletişim eksikliğinde internet medyası olarak sizin kendi hatanız olabilir mi acaba?" şeklindeki sorusuna ise Hadi Özışık'ın yanıtı şöyle oldu:

"Hayır keşke olsa da biz de kendi payımıza hatamızı değerlendirseydik. Ben günlerdir köşemde yazdım bu konuyu, Gazetecilere gri pasaport verilmesi konusunda da yazdım, hepimiz yazdık. Hüseyin Çelik bizim daha fazla site davet edilsin önerimize, "Atlas jetlerine bindiniz mi orada da koltuklar çok dar, 10 kişi gelirseniz sizi oturtamayız, 3 kişi gelin" diye yanıt verdi. İşte biz bu durumdan rahatsızız. Onun için de bugün düzenlenecek kahvaltıya gitmiyoruz."



Kategori : GÜNCEL