Eşref Bitlis'in savcısı çok net konuştu

  • Ana Sayfa
  • Eşref Bitlis'in savcısı çok net konuştu
Eşref Bitlis'in savcısı çok net konuştu
Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan'ın şok kasedi Bitlis Paşa'nın ölümünü tekrar gündeme taşıdı.Abone ol

1993 yılındaki uçak kazasından sonra olay yerinde ilk incelemeyi yapan emekli savcı Albay Hasan Tüysüzoğlu, eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in öldürüldüğünü açıkladı.

Bitlis Paşa'nın uçağı düştükten sonra olay yerinde ilk incelemeyi yapan dönemin nöbetçi savcısı Tüysüzoğlu, Zaman'a konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"PKK'nın devamından nemalananlar Eşref Paşa'yı harcadılar." diyen Tüysüzoğlu, soruşturmanın kendisinden alındıktan sonra takip istanbul seo sizlikle sonuçlandığını söyledi.

TERÖRDEN NEMALANANLAR

Olayı o dönem, kıdemli savcı Yüksel Ferağ ve savcı Serdar Karapınar ile birlikte soruşturduklarını söyleyen Tüysüzoğlu, "Fakat daha sonra Yüksel Ferağ, dosyaları bizden aldı. Olayı tek başına soruşturdu ve sonuçta takipsizlik çıktı." diye konuştu. Suikastın arkasında PKK'nın devam etmesini isteyen güçler olduğunu vurgulayan emekli Albay, "Bunun adı ister Ergenekon olsun, ister derin devlet. Fakat şu açık ki, terörün devamından nemalananlar Eşref Paşa'yı harcadılar." ifadelerini kullandı.

CÜZDANINDA AYETLER VARDI

Uçak düştükten sonra olay yerine giden Hasan Tüysüzoğlu, "Paşa'nın kol ve bacakları kopmuştu ama yüzü tanınıyordu. Cüzdanında bir miktar para ve ayetler vardı." diyor.

BİTLİS PAŞA HEDEFTEYDİ

JİTEM'ci Doğan'ın kasediyle yeniden gündeme geldi  'JİTEM’i ben kurdum' diyen Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan’a ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydı internete düşmüştü. Ses kaydına göre, Albay Doğan 1993’te şüpheli bir uçak kazasında şehit olan eski Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis’i de JİTEM’in öldürdüğünü iddia ediyor. Albay Doğan, Org. Bitlis’e suikasti JİTEM komutanlarından Cem Ersever’in düzenlediğini öne sürüyor ve “Ben destek vermezsem nah öldürürlerdi” diyor.

Eşref Bitlis, 17 Şubat 1993'te Beechcraft B200 King Air tipi uçağın henüz aydınlanamayan sebeplerle düşmesi sonucu hayatını kaybetti. 17 Aralık 1992'de Çekiç Güç'e bağlı Amerikan savaş uçakları, kendilerine bildirildiği halde Irak'ın Selahaddin kentine gitmekte olan Bitlis'in helikopterine taciz uçuşu yapmış ve helikopteri inişe zorlanmıştı. Yakınlarının anlatımlarına göre, Bitlis Paşa, PKK üzerinden uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yapan çevrelerin de hedefindeydi.



Kategori : GÜNCEL