Zihinsel engelliler meslek sahibi oluyor!

  • Ana Sayfa
  • Zihinsel engelliler meslek sahibi oluyor!
Zihinsel engelliler meslek sahibi oluyor!
ZİÇEV Kayseri Şubesi'nce hayata geçirilecek olan eğitim programında ilk aşamada 14 yaş üstü 25 çocuk meslek sahibi olacak.Abone ol

Kayseri'de AB hibe programları kapsamında Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfının (ZİÇEV) yürüteceği ''Zih florida seo insel Engelli Bireyleri Meslek Edindirme Projesi (ZEMEP)'' başladı.

Projenin tanıtımı için ZİÇEV Kayseri Şubesi'nde tören düzenlendi. Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, törende yaptığı konuşmada, insanların merhamet ve şefkat duygularına sahip olduklarını, bu duyguları üst noktada tutarak engellilerin görmezden gelinmemesi gerektiğini belirtti.

ZEMEP Projesi'nde 14 yaş üzerinde zeka seviyesi 40'ın üzerinde olan 25 zihinsel engelli eğitime tabi tutulacak. 118 bin 178 avro bütçeli proje ile zihinsel engelli çocuklara takı tasarım, ahşap boyama ve galoş üretimi gibi alanlarda kurslar verilecek. Kocasinan Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile ortaklaşa yürütülecek projede, ayrıca 50 anne ve baba da zihinsel engellilerin eğitimi konusunda eğitilecek.



Kategori : GÜNCEL