'Evet'çi Erdoğan bu kez Hayır dedi!

  • Ana Sayfa
  • 'Evet'çi Erdoğan bu kez Hayır dedi!
'Evet'çi Erdoğan bu kez Hayır dedi!
Başbakan Erdoğan referandum sonuçlarını değerlendirdi. Hem partisine hem de muhalefete mesajlar yolladı.Abone olİNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan hayır oyu verenlere kuçak açtı. "Kaygıları ve endişeleri gidermek boynumun borcu" diyen Erdoğan, şımarmayacaklarının mesajını verdi.

Yüzde 42'ye sahip çıkan Erdoğan'ın "yüzde 58 Türkiye aşkı ile 'evet' derken yüzde 42 de Türkiye aşkı ile 'hayır' demiştir" sözleri dikkat çekti. Erdoğan yüzde 58'in iradesine saygı göstermeyenlere de tepki gösterdi.

Tophane'deki olaya da değinen Erdoğan, hukuksuzluğa geçit vermeyeceklerinin altını çizerken, mahalle baskısının da olmadığını savundu.

BDP ile hükümet üyelerinin yaptığı konuşmaya da değinen Erdoğan, terör örgütü ile görüşmeye ve okullarda istanbul seo anadilde eğitime HAYIr cevabı verdi.

Yeni anayasa çalışmaları için seçim sonrası muhalefete teklif götüreceklerini belirten Erdoğan, herkesin bu konuda hazırlıklı olmasını istedi.

Başbakan Erdoğan partisinin il başkanları ile buluştu ve referandum sonrası yeni yol haritasını ipuçlarını verdi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

EBEDİYETE İNTİKAL ETTİKTEN SONRA DA KONUŞULACAK
Halk oylamasından sonra ortaya çıkan sonuçlar uzun süre konuşulacak. Biz ebediyete intikal ettikten sonra da konuşulacak. Derinlemesine alanizler yapılacaktır. Kesindir ki aziz milletimiz tereddüte mahal bırakmayacak şekilde iradesini sandığa yansıtmıştır. Milletimizin değişim iradesi kazanmıştır.

BİZLER YA SABIR ÇEKTİK
Yeni bir Anayasa gerektiği konusunda büyük bir çoğunluk hemfikir. Keşke muhalefet partileri 26 maddelik paket üzerinde konuşsalarda. Orada asla bunları konuşmadılar. Zaman geldi hakaret ettiler. Onlar oralara çekerken, bizler ya sabır çektik. Hür türlü saldırıya rağmen birlik içinde 26 maddeden oluşan değişikliği yasalaştırdık. Düşünün muhalefet arkadaşlarını oy kabinine bile göndermiyordu.

BDP'YE BOYKOT ELEŞTİRİSİ
12 Eylül geldi sandık boykot edildi. Bireysel olarak vatandaş boykot edebilir. Ama kalkıp da tehditle dayatmayla bunu demokrasi olarak tanımlayamazsınız.

KAZANAN 73 MİLYON VATANDAŞ OLDU
İftiralarla karalama kampanyalarıyla süreci başka sürece çekmeye çalıştılar. Liderler 'bu bizzat güvenoylamasıdır' diye lanse etmeye çalıştılar. Miting meydanlarında paketin getirdiklerinden hiç söz etmediler. Dünü değil, yarınları konuştuk. İşte onun için bir kez daha basa basa ifade ediyorum. 12 Eylül'de kazanan AK Parti olmamıştır. 73 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuştur. Evet oyu verenler değil onlarla birlikte hayır oyu verenler de kazanmıştır

TANSEL ÇÖLAŞAN'A TEPKİ
Ben, sizlere 'evet  diyenler gaflet, dalalet, hıyanet içindedir' demiyorum. Bu zihniyeti telin ediyorum, lanetliyorum. Bu zihniyet ayrımcıdır, bu zihniyet bölücüdür, bu zihniyet ülkemizin bu güzel insanlarının gönlüne maalesef şüpheyi koyan zihniyettir. Bunlar rantiye şebekeleri ve sürekli olarak insanına farklı bakan zihniyettir, böyle baktıkça hep kaybedecektir. Benim milletim her geçen gün bunları çok daha iyi tanıyor.



Kategori : POLİTİKA