Göz kapağından beyin ameliyatı

  • Ana Sayfa
  • Göz kapağından beyin ameliyatı
Göz kapağından beyin ameliyatı
Beyin tümörünün temizlenmesi için yapılan ameliyatlarda ABD'li bilim insanları tıpta çığır açtı.Abone ol

Beyin tümörünün temizlenmesi için yapılan ameliyatlarda ABD'li bilim insanlarının geliştirdiği göz kapağından müdahale yöntemi tıpta çığır açtı.

ABD'nin Baltimore şehrindeki Johns Hopkins Hastanesi'nde görevli bilim insanları, beyin tümörü tedavisinde çığır açan bir yöntem g ebay ads eliştirdiklerini açıkladı. Hastalardaki tümörün ameliyat aracılığıyla yok edilmesini sağlayan yöntemde, tümöre bilinen diğer yöntemlerin aksine kafatasından değil, göz kapağında açılacak minik bir delik aracılığıyla ulaşılıyor.

Yalnızca beynin ön kısmındaki merkezi sinir sistemini etkileyen tümörlerin tedavisinde kullanılan yöntemin, en az kafatasının delinmesiyle yapılan ameliyatlar kadar etkili olduğu belirtiliyor. Göz kapağından sokulan özel bir cihazla temizlenen tümörün, bir daha tekrarlama ihtimali de büyük ölçüde ortadan kalkıyor. Uzmanlar yan etkilerinin diğer yöntemlere göre daha az olduğu bildirilen yeni yöntemle ameliyat edilen hastaların birkaç gün içinde gündelik yaşamlarına dönebildiklerini belirtiyor.

Yöntemi geliştiren ekibin lideri Dr. Kofi Boahaene, tedaviyi "Eski dolaylı yöntemlerin aksine, göz kapağının delinmesi ile tümöre çok daha rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Ameliyatın bir diğer avantajı ise daha zahmetsiz ve daha ucuz olması. Ayrıca kafatasını delmediğimiz için hastanın saçlarını kesmek zorunda da kalmıyoruz. Bu yöntemin yaygınlaşmasının ardından her yıl çok daha fazla sayıda hastayı tedavi edebileceğiz" dedi.



Kategori : SAĞLIK