Avcı'ya polisi 'gammazladı' suçlaması

  • Ana Sayfa
  • Avcı'ya polisi 'gammazladı' suçlaması
Avcı'ya polisi 'gammazladı' suçlaması
Olay kitabın yazarı Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, savcılığa çağrıldı. Avcı'ya sorulacak soru ise PKK ile ilişkisi;Abone ol

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, İstanbul'da yürütülen terör operasyonuyla ilgili adliyeye çağrıldı. Savcılık, Avcı'ya gözaltında olan terör örgütünün finansörü Necdet Kılıç ile olan ilişkisini soracak!

Kanal D Haber Muhabiri Ekrem Açıkel'in, yazdığı kitapla gündeme bomba gibi düşen Hanefi Avcı ile ilgili verdiği son daki avukat seo ka haberi şoke etkisi yarattı. Açıkel'in iddiasına göre Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Ankara Adliyesi'ne çağrıldı. Avcı'ya savcılık, terör örgütüyle ilgili sorular yöneltecek.

İşte Açıkel'in, canlı yayında Mehmet Ali Birand'a verdiği o çok önemli bilgi:

"İstanbul Emniyeti terör örgütü Devrimci Karargah örgütüne geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı. O operasyonda hedef kişilerin birisi de Necdet Kılıç'tı. Örgütün finansörü olmakla suçlanıyordu. İşte o Necdet Kılıç şu anda İstanbul Emniyeti'nde gözaltında. Necdet Kılıç'la Hanefi Avcı arasında uzun yıllara dayanan bir dostluk olduğu ortaya çıktı. Ve ikili kendi aralarında kırmızı hat özel hat denilen bir telefonla sürekli olarak konuşuyordu. Teknik takip de bu aşamada yapılmıştı. Zira Hanefi Avcı da kitabında telefonlarının yakın arkaşı ile birlikte dinlendiğini söylüyordu. İşte o telefon dinlemeleri Ocak ayında başladı. Necdet Kılıç'ın telefonları dinlendi. Hanefi Avcı'nın bu görüşmeler sırasında polisin teknik ve taktiklerini bu şahısa ilettiği ve operasyonu deşifre ettiği ileri sürülüyor. Sorular hazırlandı. İstanbul Başsavcılığı'ndan Ankara'ya Başsavcılığa yazı gitti, sorular ilave edildi ve o soruların ardından da Hanefi Avcı'ya tebligat yapıldı. Hanefi Avcı'nın Devrimci Karargah soruşturması çerçevesinde yarın Ankara Adliyesi'nde ifade vermesi bekleniyor."



Kategori : GÜNCEL