Bornova Belediyesi işçileri sendikalı oldu

  • Ana Sayfa
  • Bornova Belediyesi işçileri sendikalı oldu
Bornova Belediyesi işçileri sendikalı oldu
Bornova Belediyesi şirketi İZBAŞ'da çalışan işçiler, Belediye İş Sendikası'na kayıtlarını yaptırdı. Abone ol

Seçim öncesi, "Bornova Belediyesi'nde taşeron uygulamasına son verilecek ve sendikasız çalışan kalmayacak" sözü veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır bu sözünü yerine getirmenin önemli bir adımını atıyor.

Bornova Belediyesi'nin şirketi olan İZBAŞ'da çalışan işçiler de sendikal haklar tanınıyor. Kadrolu işçileri ile düzenli t greek hotel seo oplu sözleşme imzalayan, memurları ile ile yaptığı sözleşme KESK(Kamu Emekçileri Sendikası) Başkanı Sami Evren tarafından tüm Türkiye'ye örnek gösterilen Bornova Belediyesi böylece kendisine bağlı şirket işçilerini de sendikalı yaparak bu alanda önemli bir adım atmış oldu.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ı makamında ziyaret eden Belediye İş Sendikası Örgütlenmeden Sorumlu Genel Sekreteri Ali Çelenk, 1 Nolu Şube Başkanı Zeynel Ersoy ve 6 Nolu Şube Başkanı Buket Mertoğlu, emekçi dostu yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti.Seçim öncesi verdikleri sözlerin tümünü yerine getirmek için çalışma başlattıklarını vurgulayan Başkan Sındır;

"Belediyede çalışan, hizmet üreten herkesin sendikalı olması önemli bir sosyal haktır. Biz bunu sağlıyoruz. Toplu sözleşme de emeğe saygının bir gereğidir. Bornova halkına kaliteli hizmet üreten çalışanlarımızın koşullarının iyileştirilmesi için her türlü çabayı gösteriyoruz" dedi.

Başkan Sındır'ın verdiği tüm sözleri yerine getirdiğine dikkat çeken Belediye İş Sendikası 6 Nolu Şube Başkanı Buket Mertoğlu da şöyle konuştu: "Belediyenin kadrolu çalışanları ve memurlardan sonra şirket işçileri de sendikalı oldu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, çalışanlarına verdiği sosyal haklar konusunda tüm Türkiye'ye örnek oluyor. Biz de kendisine çok teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL