Okulda elektrik kaçağı panik yarattı

  • Ana Sayfa
  • Okulda elektrik kaçağı panik yarattı
Okulda elektrik kaçağı panik yarattı
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir ilköğretim okulunda elektrik panosundaki kısa devre okulda korkulu anlar yaşattı.Abone ol

Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir okulun elektrik panosunda meydana gelen kısa devre nedeniyle oluşan duman paniğe neden oldu.

Hacet Mahallesi'ndeki Ayşe Melahat Erkin İlköğretim Okulu'nun giriş kapısındaki elektrik panosu, aşırı yüklenmeden oluşan kısa devre nede pennsylvania seo niyle alev aldı. Panodan çıkan dumanlar okulu sararken, öğrenciler tahliye edildi.

Yangının, okulun giriş kapısında olması ve dört katlı okulda yangın merdiveni bulunmaması nedeniyle öğrencilerin tahliyesi sırasında panik yaşandı. Yangın, kısa sürede okul görevlilerinin müdahalesiyle söndürülürken, bazı görevlilerin dumandan etkilendiği bildirildi.

İtfaiye görevlileri de, söndürülen trafonun elektrik bağlantısını keserek güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ile 112 Acil Servis ambulansları da okul bahçesine geldi. Bazı öğrenciler ambulans görevlileri tarafından sakinleştirildi.

Yangın haberini duyan çok sayıda veli de okula gelerek çocuklarını aradı. Bazı çocukların panikten etkilenerek ağladıkları görüldü. Olay nedeniyle okul bir gün tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, öğrencilerin derste olduğu saatte meydana gelen kısa devrenin, klimaların tamamının çalışmasından kaynaklandığını tahmin ettiklerini söyledi. Yangının, çok kısa sürede söndürüldüğünü ve okulda herhangi bir hasar oluşmadığını, öğrenci ve görevlilerin zarar görmediğini anlatan Köseoğlu, elektrik panosunun tamiratının başlatıldığını, okulun bugün tatil edildiğini bildirdi.



Kategori : GÜNCEL