Apo ile İmralı'da BDP ile Meclis'te...

  • Ana Sayfa
  • Apo ile İmralı'da BDP ile Meclis'te...
Apo ile İmralı'da BDP ile Meclis'te...
Devletin güvenlik ve istihbarat birimleri, Apo'yla İmralı'da masaya otururken, Hükümet de BDP ile TBMM'de görüştü...Abone ol

Hükümet ile BDP arasında merak edilen görüşme TBMM çatısı altında gerçekleşti. BDP Lideri Selahattin Demirtaş ile Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek aynı ortak paydada birleşti: Yeni anayasa çalışmaları bir an önce başlamalı...

BDP Lideri Selahattin Demirtaş toplantıdan çıkmasının ardından kameraların karşısına geçti ve şöyle konuştu:

BDP olarak Meclis'te bulunduğumuz günden bu yana kanalları işletmeye çalıştık. Bugünkü yapılan görüşmede bütün sorunların tartışılarak müz google üst sıralara çıkmak akere edilebilmesi açısından ümit ediyorum ki, vesile olur. Şüphesiz tek bir görüşmede Türkiye'nin bütün sorunların görüşülmesi konusunda uzlaşı sağlanması mümkün değil. Hükümet ile BDP arasında uzlaşma sağlanması da sorunların çözülmesi anlamına gelmeyeceği açıktır. Burada sorunların tartışmak için diyaloğun olabileceğini göstermesi açısından önemlidir. Ülkemizin en temel sorunu barış, demokrasi ve özgürlükler problemidir. Ülkemizin iç barışına katkı sunabilecek, özgürlükleri arttırabilecek yeni bir anayasa sürecinin başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Hükümet temsilcileri ile yaptığımız görüşmede yeni bir anayasa sürecini desteklediğimizi, tartışmanın başlamanın katkı sürecini geliştireceğini bunun ötelenmemesi ve ertelenmemesi gerektiğini ifade ettik. Burada hangi tartışma usüllerinin kullanılacağı konusunda fikirlerimizi aktardık. Biz BDP olarak tartışmaların, görüşmelerin sürmesi gerektiği kanaatindeyiz. Partiler arası diyalog sürmezse ülkenin barışına katkı sürebilecek müzakereler fikir alışverişleri hayata geçirelemezse çözüm çıkmayacaktır. Umut ediyorum ki Türkiye'de akl-ı selim hakim olur BDP barışa ve demokrasiye katkı sunmaya hazırdır.

Demirtaş, "PKK'nın eylemsizlik süreci ele alındı mı?"sorusuna, "Bu konunun doğrudan muhatabı BDP değildir. Biz hiçbir yere hiçbir cenazenin gitmemesini isteriz. BDP olarak uzun süreden beri gözyaşının ve akan kanın durması için çaba harcadığımızı ifade ediyoruz.

ÖZERKLİK VE ANA DİLDE EĞİTİM KONUSU

Demirtaş, demokratik özerklik ve ana dilde eğitim konusunda şunları söyledi:

Biz yeni anayasa tartışmaları sürecinde partimizin programında olan bütün meseleleri üreteceğimizi söylüyoruz. Demokratik özerklik ve ana dilde eğitimini dile getiririz. Bunlar tek bir toplantıyla bağlanacak meseleler değildir.

ÖCALAN İLE İMRALI'DA GÖRÜŞME



Kategori : POLİTİKA