Virginya tütünlerinde hasat başladı

  • Ana Sayfa
  • Virginya tütünlerinde hasat başladı
Virginya tütünlerinde hasat başladı
Kırklareli'nde 300 dönüm ekilen virginya tütünü alanından 280 kilogram mahsül elde edildi.Abone ol

Kırklareli'nde virjinya tütünü eken 35 üretici tütün hasadına başladı.

Panimpeks İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti'nin Kırklareli İşletme Müdürü ve eksper Erdoğan Tekgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon 35 üreticinin 300 dönüm virjinya tütününü ektiğini ve ortala sağlık sektörü seo ma dönümden 280 kilogram tütün elde edildiğini söyledi.

Ekim öncesi virjinya tütünü üreticilerinin tohum, gübre, ilaç gibi ihtiyaçlarının firmaları tarafından karşılandığını, çapalama ve kırım zamanında isteyenlere nakit avans verdiklerini ifade den Tekgül, tütün hasadının başladığı şu günlerde üreticilerden aldıkları tütünleri Kırklareli merkeze bağlı Dokuzhöyük köyündeki fırınlarda kurutarak, kaliteye göre ayırdıktan sonra merkezi İzmir'de bulunan firmaya gönderdiklerini belirtti.

İlk ekim 1993'te

Tütün üretenlerin sayısı ile üretim miktarının yıllar itibarıyla azaldığını bildiren Tekgül, ''1993 yılından beri bölgede tütün alımı yapıyoruz. Alımlara başladığımız yılda 200 civarında üretici 2 bin 700 dönüm tütün ekerek bin tonun üzerinde bir ürün alıyorduk. O tarihten bu güne hem ekim yapanların, hem de üretim miktarı düştü. Bu sezon verim iyi olmasına rağmen 100 ton civarında bir tütün üretimi olacağını tahmin ediyoruz. Tütün ekimiyle yaşlılar uğraşmakta. Köylerde yaşlılar beden güçlerinin azalarak işten el ayak çekmeleriyle hızla tütün ekimi düştü. Gençlerde bu işleri yapmıyor'' dedi.



Kategori : GÜNCEL