Paşa'dan 'Cami bile yaktık' itirafı

  • Ana Sayfa
  • Paşa'dan 'Cami bile yaktık' itirafı
Paşa'dan 'Cami bile yaktık' itirafı
Emekli Paşa Sabri Yirmibeşoğlu'ndan tüyler ürperten bir itiraf geldi. 'Düşman yapmış gibi cami yaktık' diyen Paşa, lafı böyle çevirdi...Abone ol

İstanbul'da gayrimüslimleri hedef alan 6-7 Eylül Olayları ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın suikastına karıştığı indiana seo iddialarıyla gündeme gelen eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, Özel Harp Dairesi'ni  anlatırken tarihi bir sırrı ağzından kaçırdı: "Halkın mukavemetini artırmak için düşman yapmış gibi Kıbrıs’ta bir cami yaktık."

İDDİALARI YALANLADI

Gazete Habertürk'ün haberine göre, Ahmet Özal’ın Turgut Özal suikastı ile ilgili iddialarını yalanlayan Yirmibeşoğlu, yıllar önce gazeteci Fatih Güllapoğlu’na söylediği, "6-7 Eylül olayları Özel Harp işidir vemuhteşembir örgütlenmedir" şeklindeki sözlerine de açıklık getirmek istedi.

Yirmibeşoğlu, "1971’de Özel Harp Dairesi’ne Kurmay Başkanı oldum. 6- 7 Eylül olayları 1955’te oldu. O tarihte Özel Harp Dairesi yoktu zaten. Kıbrıs için kurulan Seferberlik Tetkik Kurulu vardı" dedi.



Kategori : GÜNCEL