Tokat'ta şap hastalığı karantinası sürüyor

  • Ana Sayfa
  • Tokat'ta şap hastalığı karantinası sürüyor
Tokat'ta şap hastalığı karantinası sürüyor
Tokat'ta şap hastalığı nedeniyle il genelindeki tüm hayvan pazarları yaklaşık bir aydır kapalı tutulurken, aşılama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.Abone ol

Tokat'ın Niksar ve Yeşilyurt ilçeleri ile merkezde bulunan küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar south dakota seo da görülen şap hastalığı nedeni ile 24 Ağustos tarihinde hayvan pazarları kapatılmıştı.

İl Komisyon Kurulu tarafından hastalığın yayılmaması amacıyla çeşitli önlemler alınırken, İl Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından aşılama çalışmalar devam ettiği kaydedildi. Tokat'ta şap hastalığından telef olan hayvan olmadığı ileri sürülürken, hastalığın Tokat'a komşu illerde de görüldüğü bildirildi.

Öte yandan halk arasında tabak hastalığı olarak bilinen, bütün çift tırnaklı hayvan türlerinde görülebilen şap hastalığının etkeni olan virüsün 7 ayrı tipi mevcut olduğu, hastalıklı hayvanların sütünü içen küçük çocuklarda, bulaşık yer ve eşyaları kullanan yetişkinlerde de ağız, göz ve parmak aralarında küçük su kesecikleri görülebileceği kaydedildi.



Kategori : GÜNCEL