Çocuklar Gülsün Diye Trabzon'da

  • Ana Sayfa
  • Çocuklar Gülsün Diye Trabzon'da
Çocuklar Gülsün Diye Trabzon'da
“Çocuklar Gülsün Diye” projesi, Tokat ve Mardin’in ardından üçüncü anaokuluna Trabzon’da kavuştu. Abone ol

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nin Deregözü köyünde yapımını Eyüp Sabri Tuncer markasının üstlendiği üçüncü “Çocuklar Gülsün Diye” Anaokulu,22 Eylül 2010 Çarşamba günü yapılan açılış töreniyle eğitim hayatına başladı.

Yeni eğitim öğretim dönemine yetişmesi için 2,5 ay gibi kısa bir sürede inşası tamamlanan anaokulunun açılışı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eği arka kapı seo tim Genel Müdürü Remzi İnanlı ve Gülben Ergen’in katılımıyla yapıldı.

Okul öncesi eğitim en az üniversite eğitimi kadar önemli...

Yapılan açılış töreninde konuşma yapan Gülben Ergen; “Eğitimin kelime anlamının her geçen gün daha iyi anlaşıldığı ülkemizde başta devlet olmak üzere pek çok kişi ve kurum bu alana destek olmaya çalışıyor. İnanıyorum ki ilerleyen yıllarda eğitimi çözülmesi gereken bir sorun olmaktan çıkarıp hayatımızın doğal ve keyifli bir parçası haline getireceğiz. Bunun için hepimiz emek harcamalıyız.” dedi.

Bir bireyin gelişimi için okul öncesi eğitimin en az üniversite eğitimi kadar önemli olduğunun altını çizen Gülben Ergen, “2-3-4-5 yaşları çok önemlidir. Akıl ve gönül kayıtlarında iz bırakır. Kolay kolay silinmez. Bu yaşlara dikkat etmeli ve en az üniversite eğitimi kadar önem vermeliyiz.” diye konuştu.

Ergen, “Trabzon anaokulumuzun açılmasında başta Eyüp Sabri Tuncer olmak üzere okulumuzun servis aracını almamızda büyük destek veren Karsan’a, anaokulunun iç donanımının tüm masraflarını karşılayan Türk Kadınlar Birliği Üsküdar Şubesi’ne ve tüm diğer bağışçılarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Emeğimizi görüp bağışını, desteğini, ilgisini esirgemeyen herkese de minnet duyuyoruz. Çocuklar Gülsün Diye çocukları daha büyümedi ama ben kendi adıma yaptığımız işlerden büyük gurur ve mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından anaokulu ihtiyacı olan köy ve ilçelerin belirlenmesiyle gerçekleşen ilk protokoldeki 6 anaokulu için yola çıkan “Çocuklar Gülsün Diye” projesinin destekçileri, Trabzon’dan sonra Erzurum, Sinop ve Hatay’daki anaokullarını açmak için gün sayıyor.



Kategori : GÜNCEL