Atatürkçü siteyi Atatürk'e şikayet etti

  • Ana Sayfa
  • Atatürkçü siteyi Atatürk'e şikayet etti
Atatürkçü siteyi Atatürk'e şikayet etti
Zaman yazarı Ahmet Turan Alkan, Antalya'daki Atatürkçü sitenin tabelasındaki hatayı ortaya koydu. Abone ol

Antalya Lara'daki kurulan ve tabelasında  ""Atatürkçü, laik demoktatik insanların yaşadığı bir site" ifadeler yer alan siteye Zaman Gazetesi'nin muhafazakar yazarı Ahmet Turan Alkan'dan itiraz var.

Alkan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

ATATÜRKÇÜLÜK NASIL SAVUNULUR OLDU?

Endişe edilmesi gere arkansas seo ken tek şey, bu ülkede Atatürkçülüğün hangi seviyelerde, kimler tarafından temsil edilmeye başlandığıdır. Bu mevzunun meraklısı çoktur, kendi aralarında tartışır bir karar verirler, fakat araştırmacı -üstelik tarihçi ve sosyal bilimci- bir köşe yazarı olarak kendi adıma Feyziefe Sitesi yöneticilerinin Atatürkçü fikriyata tamamen aykırı bir müdafaa doktrini geliştirdiklerini ehliyetle söyleyebilirim. Mâlum kaziyye; Atatürk, "Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır; o satıh bütün vatandır" derken, âhir zamanın Atatürkçüleri beheri lâakal 200 bin Amerikan Dolârı'yla alınıp satılan sahil sitelerine kapanıp, kapıya, "Filanlar giremez çünkü içerde festekler yaşıyor" diye yazı yazdırmalarını kasdetmiyordu herhalde?..

ATA'NIN MANEVİ HUZURUNA ŞİKAYET!

Feyziefe sitesi sâkinleri bir turistik hatt'a tutunmuşlar, orada yığınak yapıp, bozulan mâneviyatlarını tahkim ve muhafazaya çalışıyorlar; nerede kaldı satıh müdafaası? Ki bu esnada koca sitenin ünvânını Feyziefe şeklinde yazdıran dirâyeti de, Ata'nın mânevi huzuruna alenen şikâyet ediyorum. Bu ismin lûgat-ı fasihi Fevzi'dir; halkımız genellikle cahil ve gerici olduğu için "Feyzi" diye yuvarlar; böyle laik ve okumuş insanların aynı galâtata tâbi olması, şâyân-ı esef bir tereddîdir efendiler.



Kategori : GÜNCEL