Ayaş Sincan tren seferi hizmete başladı

  • Ana Sayfa
  • Ayaş Sincan tren seferi hizmete başladı
Ayaş Sincan tren seferi hizmete başladı
Bakan Yıldırım Ayaş ile Sincan arasında sefer yapacak 32 banliyö trenini hizmete açtı.Abone olUlaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Türkiye Cumhuriyeti tarihinin son 60 yılında ilk defa yatırım ödeneği, yapıldığına dikkat çekerek, "Bu sene demiryollarının 3 milyar TL tutarında bir yatırım ödeneği var. Yetmezse buna daha da ilave edeceğiz'' dedi.

Bakan Yıldırım Ayaş ile Sincan arasında sefer yapacak 32 banliyö trenini hizmete airbnb reklam açtı. Binali Yıldırım, törendeki konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2003'te başlattıkları demiryolu kalkınma hamlesinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, ''Bugün bitirdiğimiz ve devam eden projelerin toplam uzunluğu 2 bin 500 kilometreyi buluyor. 1950-2003 arasında yıl başına sadece 13 kilometre demiryolu yapıldığını düşünürseniz, 7 yılda 2 bin 500 kilometre demiryolunun neleri yapmaya
başladığımızı gösteren ön önemli ölçüdür'' dedi. Yıldırım, trenlerin Ayaş-Sincan hattında 10 binlerce Ankaralıya hizmet vereceğini belirterek Trenlerde her türlü konforun bulunduğunu kaydetti. Yeni hatlar da yaptıklarını belirten Binali Yıldırım, demiryollarında devam eden projelerin yaklaşık 15 milyar dolar tutarında olduğunu belirtti. Yıldırım, ''Türkiye Cumhuriyeti tarihinin son 60 yılında ilk defa yatırım ödeneği, demiryollarına karayollarından daha fazla konulmuştur. Bu da demiryollarına verdiğimiz önemin bir başka göstergesidir. Bu sene demiryollarının 3 milyar TL tutarında bir yatırım ödeneği var. Yetmezse buna daha da ilave edeceğiz'' diye konuştu. Yıldırım, ''Artık Ankara'da seyahat, bir çile olmaktan bir zevke dönüştü. Hep bir şey söylüyoruz, insanı yücelt ki devlet yücelsin. Ne yapıyorsak vatandaşlarımız, insanımız için yapıyoruz'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL