Tavuklar evde, insanlar kümeste!

  • Ana Sayfa
  • Tavuklar evde, insanlar kümeste!
Tavuklar evde, insanlar kümeste!
2. Çanakkale Çağdaş Sanat Bienali'ne katılan Alman sanatçı, Roman vatandaşlardan etkilenince...Abone ol

''2. Çanakkale Çağdaş Sanat Bienali''ne katılan Alman sanatçı Pfelder, ''Tavuklar evde, insanlar kümeste'' adlı ilginç bir çalışma ortaya koydu.

Almanya'nın Berlin kentinde yaşayan, enstalasyon (yerleştirme) sanatçısı Pfelder'ın, Çanakkal mini gastric bypass e'de Roman vatandaşlarının yaşadığı Fevzipaşa Mahallesi'ndeki atıl bir bina içinde yer alan kümesten esinlenerek ortaya çıkardığı çalışması ilgi görüyor.

Binanın giriş kısmını kümes telleriyle iki bölgeye ayıran Pfelder, çalışmayı görmek için gelen insanlara bir kümese girmiş havası veriyor. Pfelder, yemek masası, televizyon, oturma grubu, sandalye yerleştirip bir evin odasına benzettiği diğer bölümde ise tavukları serbest bir şekilde gezmeleri için bıraktı.

Romanlarla birlikte çalıştı

Alman sanatçı Pfelder, projeyi mahallede yaşayan Romanlarla birlikte hayata geçirdiğini söyledi.

Proje çerçevesinde Romanlarla birlikte çalıştığını ve onların bazı eşyalarını kullandığını belirten Pfelder, ''Binealin teması, kurgusal gerçeklerdi. Kurgusal gerçeklerde gerçeği değiştirdim. Normal hayatta tavuklar kümes içinde olur. Fakat izleyici buraya geldiğinde kümese girmiş havası veriliyor. Tavuklar ise, kümes dışında, bir evin içindeki oturma odasında yaşıyor. Günümüzde yaşanan gerçeği bir anlamda değiştirdim'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL