Altındağ'da gecekondular yıkılıyor

  • Ana Sayfa
  • Altındağ'da gecekondular yıkılıyor
Altındağ'da gecekondular yıkılıyor
Daha önce iki arabanın yan yana zor geçtiği Gültepe Caddesi, gerçekleştirilen çalışma ile 20 metreye genişletildi. Abone ol

1. etap toplu konutların tamamlandığı, 2. etabın inşaatının son aşamaya gelindiği, 3. etap içinse çalışmalara başlandığı toplu konutların yanı sıra Gültepe (Çinçin)’de ana arterler de yine Altındağ Belediyesi’nin çalışmaları ile açılıyor.

Siteler’e bağlanan ana caddelerden biri olmasına rağmen daha önce güvenlik endişesi ile sürücülerin pek tercih etmediği Gü idaho seo ltepe Caddesi’nin trafiği, Altındağ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından hızlandı. Bu bölgede nüfusun da artması ile birlikte trafiğin yoğunlaştığı 1750 metrelik Gültepe Caddesi, Altındağ Belediyesi’nin yol genişletme çalışmaları ile 20 metre eninde genişletildi.

Altındağ Belediyesi ekipleri öncelikli olarak, 1750 metrelik yolun 950 metresinde bulunan gecekondu yıkımlarını gerçekleştirdi. Kademeli olarak yıkılan gecekonduların ardından yol genişletmesi yapan ekipler, şu anda hiç ara vermeden asfaltlama işini tamamlıyorlar.

“Altındağ’a yeni bir cadde kazandırıyoruz”

Şehir planlamasında cadde ve sokakların önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu nedenle yol açma çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini, özellikle büyük caddelerin açılması noktasında yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. “Şu an Gültepe Mahallesi’nde bağlantı yolu konumunda olan önemli bir caddenin genişletme çalışmalarını tamamladık. Daha önce iki arabanın yan yana zorlanarak geçtiği cadde, 20 metreye genişletildi. Uzunluğu 1750 metre olan büyük bir caddenin açılması için öncelikli olarak güzergah üzerindeki gecekonduları yıktık. Yıkım sonrası yol genişletmesi yapıldı. Şu anda da asfaltlama çalışmalarında son aşamaya geldik. Ardından da 725 metre bordür döşenecek” diyen Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak ilçede tam anlamı ile bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini ifade etti.



Kategori : GÜNCEL