Geleneksel eğlenceler Hamamönü'nde

  • Ana Sayfa
  • Geleneksel eğlenceler Hamamönü'nde
Geleneksel eğlenceler Hamamönü'nde
Hamamönü Ramazan Etkinlikleri on binlerce Ankaralının iftar öncesi ve sonrası hoşça vakit geçirdiği bir coşkuya dönüştü.Abone ol

Her meydanında, her sokağında farklı bir etkinliğin olduğu Hamamönü, Ramazan boyunca Ankara’nın en renkli mekanı oldu.

Konserler, halk oyunları, şiir dinletileri, söyleşiler, kukla gösterileri, orta oyunları, açık hava sineması, sokak satıcıları, Hacivat-Karagöz oyunları, birbirinden değişik ürünlerin satıldığı standları ve daha birçok gösteriye ev sahipliği yapan Hamamönü Ramazan Etkinlikleri, yine Ankara’nın odak noktası oldu. Ankara’dan ve çevre illerden gelen on binlerce insan Hamamönü’ndeki etkinliklere katıldı, Ramazan coşkusunu yaşadı. Geleneksel Ramazan coşkusunu Hamamönü’ne taşıyan Altındağ Belediyesi ise gencinden yaşlısına herkesi aynı mekanda bir araya getirmenin gururunu yaşadı.

İftar yemekleri Ulucanlar Cezaevi’ndeydi

Altındağ Belediyesi, bu yıl iftar yemeklerini Ulucanlar Cezaevi’nde verdi. Her gün farklı mahalleden 150 kişinin davet edildiği iftarlarda davetiyeler Altındağlı kadınlara gönderildi. Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze ve kültür-sanat merkezi haline dönüştürülen, Türkiye’nin hem siyasi hem de sosyal geçmişinin en canlı tanığı olan Ulucanlar Cezaevi, Ramazan ayında Altındağ Belediyesi’nin nezih ve samimi iftar davetlerine ev sahipliği yaptı. Ramazan boyunca yaklaşık 6 bin kişi Altındağ Belediyesi’nin davetlisi olarak iftar sofrasında buluştu.

Cezaevi’nde michigan seo kadın mahkumların kaldığı yer olan “kadınlar koğuşu”, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından özel olarak davet edilen, değer gördüğü için mutlu olan Altındağlı hanımları ağırladı. Başkan Veysel Tiryaki’nin özel daveti üzerine iftar yemeğinde buluşan hanımlar, bu özel daveti eşleri ve çocuklarıyla birlikte paylaştılar.

Açıkhava sinemasında nostalji yaşandı

Altındağ Belediyesi sadece Ankara’da değil, Türkiye’de de bir ilki gerçekleştirerek Ramazan boyunca eski Türk filmlerini açık hava sinemasında Ankaralılarla buluşturdu. Selvi Boylum Al Yazmalım, Hababam Sınıfı, Züğürt Ağa, Ağrı Dağı Efsanesi, Yılanların Öcü, Gurbet Kuşları, Eşkıya gibi Yeşilçam’ın ve Türk sinemasının en sevilen ve unutulmayan filmleri her akşam seyircisiyle buluştu.

Geçmişte yaz akşamlarının vazgeçilmez etkinliği olan, kış mevsimi boyunca sabırsızlıkla beklenen açıkhava sinemaları, Hamamönü’nde yeniden hayat buldu. Altındağ Belediyesi, yazın en sıcak günlerinin yaşandığı Ramazan ayında gerçekleştirdiği sinema gösterimleriyle, izleyicilere açık havada film izleme keyfi yaşattı. Açıkhava sineması keyfinin yaşandığı tarihi konağın bahçesi, bir gecede150–200 kişiyi ağırladı.


Geçmişten günümüze kadar ulaşan, küçük-büyük her yaştan insanın ilgiyle izlediği, Ramazan ayına özgü eğlenceler Hamamönü’nde ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Çocuklar kadar büyüklerin de ilgiyle izlediği Karagöz ve Hacivat, Pişekar ve Kavuklu, Meddah, Ateş Adam ve sihirbaz gösterileri çocukları çok eğlendirdi. Birbirinden farklı kılıktaki kuklaların gösterileri ise 7’den 70’e herkesi güldürmeye yetti. Geçmişte yalnızca Ramazan akşamlarının değil, neredeyse her akşam topluca yaşanılan en büyük zevklerden biri olan geleneksel eğlenceler, Hamamönü’nde, Altındağ Belediyesi sayesinde yeniden sevenleriyle buluştu. Geleneksel eğlenceler sayesinde büyükler geçmişe, kendi çocukluk yıllarına dönerken, küçükler de bu neşeli eğlencelerin tadını çıkardılar.

Her akşam Hamamönü’nde gerçekleştirilen ve ilgiyle izlenen etkinliklerde, en çok ilgiyi sihirbaz ve gerçekleştirdiği gösteriler çekti. Binlerce kişinin ilgiyle izlediği sihirbaz gösterileri, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Geçmişte en sevilen geleneksel eğlencelerden biri olan Karagöz ve Hacivat da izleyenleri coşturmak için bu yıl da Hamamönü’ndeydiler. Küçükler sadece kitaplardan tanıdıkları Nasrettin Hoca, İbiş, Karagöz ve Hacivat’ı sahnede izlemekten, Hamamönü sokaklarında görmekten büyük keyif aldılar.

Hamamönü’nde gerçekleşen geleneksel eğlencelere uzun tahta bacakları üzerinde yürüyen tahta bacak, minik toplarla değişik gösteriler yapan jonklör, ağzından ateş çıkartan ateş adam da katılınca, Hamamönü’nde her akşam eğlence doruğa çıktı.

Hamamönü her akşam bakanları, sanatçıları ve bürokratları ağırladı

Altındağ Belediye Başkanlığı’nın Ramazan etkinlikleri kapsamında iyice hareketlenen Hamamönü, her akşam binlerce ziyaretçinin yanı sıra sanatçıları, siyasetçileri ve bürokratları da ağırladı. İftarı karşılamak, iftar sonrası da gezmek için Hamamönü’nü tercih eden sanatçı, siyasetçi ve bürokratlar Hamamönü’nün geçirdiği değişim karşısında şaşkınlıklarını ve hayranlıklarını gizleyemediler.

İftarı karşılamak ve iftar sonrasının keyfini yaşamak için Hamamönü’nü tercih edenler arasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, AKP Ankara milletvekilleri, AKP Altındağ İlçe Örgütü temsilcileri, Altındağ Belediyesi meclis üyeleri ve pek çok bürokrat da vardı. Siyasetçiler iftar yemeklerini Ulucanlar Cezaevi’nin restorana dönüştürülen kadınlar koğuşunda yedikten sonra, Hamamönü sokaklarındaki birbirinden renkli etkinlikleri izlediler.
İbrahim Sadri, Bedirhan Gökçe, Ahmet Selçuk İlkan, Semih Sergen, Hayati İnanç gibi şiirin ve sözün ustaları da Hamamönü’nde buluştu. Hamamönü’nde sevenleriyle buluşan sanatçılar Altındağlılara doyumsuz akşamlar yaşattılar. Hamamönü Ramazan Etkinlikleri kapsamında Altındağ Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde söyleşi programına katılan yönetmen, yazar ve tiyatrocu Semih Sergen, “Tasavvuf Denizinde Yolculuk” konulu sohbetiyle Ankaralılara huzur dolu bir Ramazan akşamı yaşatırken, gerçekleştirdikleri şiir programları ile beğeni toplayan Bedirhan Gökçe, İbrahim Sadri ve Ahmet Selçuk İlkan duygu dolu dakikalara imza attılar.



Kategori : GÜNCEL