Gerçeker'den 'Arka bahçe değiliz' çıkışı

  • Ana Sayfa
  • Gerçeker'den 'Arka bahçe değiliz' çıkışı
Gerçeker'den 'Arka bahçe değiliz' çıkışı
Yargıtay Başkanı, adli yıl töreninde iktidara, "Yargı kimsenin arka bahçesi değil" çıkışı yaptı. Başbakan'ın mesajı da aynı tonda oldu: "Adil ve tarafsız olun..."Abone ol

Adli Yıl açılışında nasıl bir konuşma yapacağı merak konusu olan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, "Yargı kimsenin arka bahçesi değildir" diyerek iktidara mesaj verdi.

New Mexico Seo Service >Gerçeker'in konuşmasından satır başlıkları şöyle:

Yargı kimsenin ne arka ne ön ne de yan bahçesidir. Meslek saygınlığını her şeyin üstünde tutarak görev yapan Türk yargıçları buna asla izin vermeyecektir. Yargı bir toplumun en büyük değerini oluşturmaktadır. Yargı bağımsızlığına toplumun her kesimini ilgilendiren bir görevdir.

YÜKSEK MAHKEMELERİN ETKİSİ AZALTILDI

Kurula üye atama yetkisinin, Cumhurbaşkanı’na verilmesi ise eleştirilmektedir. Raporlarda, kurul kararlarına karşı etkin bir başvuruda bulunulması için, anayasa değişikliğinde, farklı bütçe ve yazmanlığa sahip olması, teftiş kuruluna bağlı olması ön görülmektedir. Anayasa değişikliğiyle Yargıtay ve Danıştay’ın üye sayısı azaltılmış, yüksek mahkemelerin etkileri yok denecek kadar azaltılmıştır.

Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin 6’ncı maddesinin, adil yargılanmanın en önemli unsurunun bağımsız yargı olduğu hükme bağlanmıştır.

Yasama ve yürütmenin yetki alanına girilmemelidir. Bununla birlikte yargının siyasallaşması ortaya çıkar.



Kategori : GÜNCEL