Doktorlar hastanın ayağına gidiyor

  • Ana Sayfa
  • Doktorlar hastanın ayağına gidiyor
Doktorlar hastanın ayağına gidiyor
Sinop Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde, yatağa bağımlı hastalara yönelik mobil olarak hizmet verecek olan Evde Bakım Birimi kuruluyor.Abone ol

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Feryat Demirhan, önceden tanı konulup, tedavisi devam eden yatağa bağımlı, yürüyemeyen hastaları belirli aralıklarla ziyaret ederek anti seo nasıl yapılır , evde bakım hizmeti verecek olan EBB'nin kurulması çalışmaların sürdüğünü belirterek, birimin kısa süre sonra faaliyete başlayacağını söyledi.

Dr. Demirhan, "Evde sağlık bakımı, sağlığı geliştirmek, sürdürmek, düzeltmek ya da hastalığın etkisini en aza indirirken bağımsızlık düzeyini yükseltmek amacıyla, tanı ve tedavi sonrası bakım sürecinde, kronik hastalığın izlenmesinde birey ve ailelere yaşadıkları ortamda kapsamlı sağlık bakımı hizmetlerinin verilmesidir. Birimimiz Sinop merkezde evde bakıma ihtiyaç duyan hastalara hizmet verecek.

Evde Bakım Hizmeti, hastane tedavisinin bir tamamlayıcısıdır. Yani bu çalışma ile ihtiyacı olan sağlık hizmetleri ev ortamında ve bu konuda uzman bir kadro ile sunulacak. Artık yatağa bağlı olan hastalarımızın ayağına biz gideceğiz. Yani mobil bir hizmet sunuyoruz. Ancak evde bakım birimi acil durumlarla ilgili bir işlem yapmayacak. Acil durumlarda yine 112 hizmeti talep edilecek” dedi.



Kategori : GÜNCEL