Paranızı sakın yerde bırakmayın!

  • Ana Sayfa
  • Paranızı sakın yerde bırakmayın!
Paranızı sakın yerde bırakmayın!
Paranın Güzin Ablası Özlem Denizmen'den altın kural: Para kazanmak kolay değil, sakın yerde bırakmayın...Abone ol

www.paradurumu.tv adlı internet sitesinde ekonomi ve para yönetimiyle ilişkin kısa yoldan ve basit tanımlamalar yapan Özlem Denizmen, kendisine gelen bir okur e-mailine yanıt verdi.

Önce Denizmen'e gelen maili okuyalım:

‘’Sayın Özlem Hanım, bireysel em miami seo eklilik tutarının maaştan düşerini pek anlıyamadım .Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Benim brüt maaşım:2032 tl.bireysel emekli ödemem 88 lira bu durumda kazancım ne?'' Nedim

Şimdi söz Paranın Güzin Ablası'nda:

Merhaba Nedim Bey,

Brüt maaşınız 2032 TL ise vergi diliminiz %20 (hepimizin maasimiza gore vergi dilimi farkli). Tasarrufunuz aylik 88tl. Bu durumda her ay ödediğiniz 88 TL nin %20si = 17,6 TL aylık vergi avantajınız var. Devlet size her ay 17.6tl yi geri veriyor. Yani bir senede 211 TL geri para aliyorsunuz.

Eğer ücretli çalışansanız her ay bireysel emeklilik ödeme dekontunuzu muhasebe ya da insan kaynakları departmanınıza vermeniz yeterli.

Vergi teşviğinden maksimum faydalanmak için üst sınır, brüt ücretinizin %10 kadar.  Bireysel emeklilik ödemenizi ayda 203 TL ye çıkarırsanız her ay 40 TL  sini devlet size geri ödeyecek. Yani bir senede 480 tl geri alacaksiniz (ve de maksimum vergi avantaj hakkini kullanmis olacaksiniz)
Boylece hem tasarrufunuz artyor, hem devletin vergi tesviginden MAKSIMUM yararlaniyorsunuz.

Para kazanmak kolay değil, aman yerde para bırakmıyalım.



Kategori : EKONOMİ