Komşuda kamyoncular polisle çatıştı

  • Ana Sayfa
  • Komşuda kamyoncular polisle çatıştı
Komşuda kamyoncular polisle çatıştı
Yunanistan'da yasa tasarısını protesto etmek isteyen kamyon ve tanker şoförleri polisle çatıştı.Abone ol

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, hükümetin, "Mesleklerinin açılması ve serbestleştirilmesi" yönündeki yasa tasarısını protesto etmek amacıyla akşam saatlerinde parlamento önünde toplanan kamyon ve tanker şoförleri ve sahipleri ile polis arasında ça south dakota seo tışma çıktı.

Sintagma Meydanı'nda toplanarak söz konusu yasa tasarısının tartışıldığı parlamentodaki müzakereleri dev ekrandan izleyen göstericiler, Ulaştırma Bakanı Dimitris Reppas'ın konuşma yaptığı sırada taş ve havai fişeklerle polise saldırdı.

Polisin göz yaşartıcı bomba ile karşılık vermesi üzerine gerginlik yaşandı.

Bu arada, bazı göstericilerin Sintagma Meydanı'nda bulunan Meçhul Asker anıtına siyah bayrak astıkları görüldü.

Parlamento önünde toplanan ve yarın onaylanması beklenen yeni tasarısıyla ilgili milletvekillerine bildiri vermek istediklerini belirten yaklaşık 3 bin gösterici, bekleyişlerini sürdürürken, çok sayıda çevik kuvvet polisi de güvenlik önlemi aldı.

Yunanistan'ın birçok farklı bölgesinden otobüslerle başkente gelen kamyon ve tanker şoförleri ile sahipleri, Hükümetin, AB ve IMF'den aldığı yardım kredileri karşılığında rekabeti artırmak için, kapalı sektörlerden biri olan nakliyatçılığı açma kararı çerçevesinde hazırladığı yasa tasarısında değişiklikler yapılmasını talep ediyorlar.



Kategori : DÜNYA