İpekçi'nin defilesi Mardir'i karıştırdı

  • Ana Sayfa
  • İpekçi'nin defilesi Mardir'i karıştırdı
İpekçi'nin defilesi Mardir'i karıştırdı
Ünlü modacı Cemil İpekçi'nin Kasımiye'de düzenleyeceği defile Mardin'den tartışma yarattı.Abone ol

Ünlü modacı Cemil İpekçi'nin Mardin'deki Kasımiye Medresesi'nde düzenleyeceği defile tepki çekti. Sivil toplum örgütünün temsilcilerinden oluşan 300 kişi, bugün aynı medresede kıldıkları öğle namazının ardından yaptıkları açıklamada defileyi protesto etti.

Modacı Cemil İpekçi' new mexico seo nin tarihi Kasımiye Medresesi'nde yapacağı defileye günler kala kentten farklı tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Gelirinin Mardinli kız öğrencilere eğitim bursu olarak verileceği etkinliğe bazı kesimler sıcak bakarken, bazılarıysa medrese içinde cami olduğu için defilenin uygun olmayacağını savunuyor.

Son yıllarda dizi, film, konser ve biannellere ev sahipliği yaptı Kasımiye Medresesi. Hatta onlardan bazıları da eleştirilmişti.

Mardin bienali kapsamında yapılan bu defile gibi. İçi su dolu naylon kıyafetlerle sunulan gösteri yine tepki çekmişti.

Bölgeden bir tepki de ünlü modacı Cemil İpekçi'ye geldi.

Sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik grup medresede öğle namazı kılıp basın açıklaması yaparak defileyi protesto etti.

Defile gününe kadar bütün namazlarını medresede kılma kararı alan grup cuma namazından sonra da protesto amaçlı bir miting düzenleyecek.

Defilenin sahibi Cemil İpekçi ise eleştirilere tepkili.

Mardin Valisi Hasan Duruer de defilenin, Unesco dünya kültür mirası adaylığına hazırlanan Mardin'in tanıtımına büyük katkı sağlayacağı görüşünde.



Kategori : GÜNCEL