Hollanda'da yeni yasama yılı başladı

  • Ana Sayfa
  • Hollanda'da yeni yasama yılı başladı
Hollanda'da yeni yasama yılı başladı
Hollanda'da yeni yasama dönemi Kraliçe Beatrix'in geleneksel konuşmasıyla başladı. Abone ol

Altın faytonuyla halkı selamlayarak Lahey'deki tarihi Ridderzaal salonuna gelen Kraliçe, burada hükümet üyeleri, milletvekilleri ve senatörlerin de aralarında bulunduğu üst düzey topluluğa hitaben konuştu.

Beatrix'e yol boyunca, oğlu veliaht Prens Willem Alexander ve eşi Prenses Maxima eşlik etti.

Kraliçe, konuşmasında yaşanan ekonomik krize değindi. Ekonomide güçlü bir yeniden yapılanmanın gerekliliği üzerinde duran Beatrix ohio seo , krizin etkisinin uzun süre hissedilmeye devam edeceğini, dolayısıyla bütçe açığının kapatılabilmesi için önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

Uyumlu bir toplumun saygı, hoşgörü ve nezaket çerçevesinde kurulabileceğine işaret eden Kraliçe, toplum olarak herkesin bu konuda sorumluluğu olduğunu belirtti.

-"PARA MUSLUĞUNU KAPATMA ZAMANI"-

Geçici azınlık hükümetinde Maliye Bakanı olarak görev yapan Jan Kees de Jager, Kraliçe'nin konuşmasından sonra 2011 yılına ilişkin Bütçe Kanunu Tasarısını, Meclis Başkanlığına sundu. De Jager, meclisteki konuşmasında, "para musluğunu kapatmanın zamanın geldiğini" söyledi.

"Milyonlar Notası" olarak adlandırılan tasarıda, önümüzdeki yıl devletin toplam vergi gelirlerinin 235 milyar olması öngörülüyor.

Hükümet, ekonomik krizin aşılabilmesi için 3,2 milyar avroluk bir tasarruf planlıyor. Tasarruf yapılacak konular arasında memur sayısının azaltılması ve göçmenlere yönelik uyum kursları için ayrılan bütçede kesintiye gidilmesi ön plana çıkıyor.

Bu kesintiler sayesinde bütçe açığının önümüzdeki yıl yüzde 3,9;a gerilemesi bekleniyor.

Tasarıya göre, 2011 yılında vatandaşların alım gücünde ise ortalama yüzde 0,75;lik gerileme bekleniyor.

İstihdamda az da olsa iyileşme beklendiğini kaydeden Maliye Bakanı, 2011'de toplam işsiz sayısının 425 bin dolayında hesaplandığını söyledi.

Mecliste yeni bütçe tasarısıyla ilgili genel görüşme ise daha önce kararlaştırıldığı gibi yapılmadı. Siyasi çevreler, işbaşına geçecek yeni hükümetin başka bir bütçe planı hazırlayabileceğine dikkati çekiyorlar.



Kategori : DÜNYA