Nevşehir'de İlköğretim Haftası kutlanıyor

  • Ana Sayfa
  • Nevşehir'de İlköğretim Haftası kutlanıyor
Nevşehir'de İlköğretim Haftası kutlanıyor
Nevşehir Valisi Osman Aydın, İlköğretim Haftası açılış programında bir konuşma yaptı.Abone ol

2010-2011 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen İlköğretim Haftası nedeniyle gerçekleştirilen kutlama programı Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı.

Vali Osman Aydın'ın burada Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından protokol mensupları ve öğrenciler hep birlikte saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Çelenk sunma programının ardından Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kutlama programına Vali Osman Aydın, Garnizon Komutanı Jan.Albay Turgay Aras, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, bazı daire müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, 21. yüzyılın başlarında dünyada olduğu gibi Türkiye2de de büyük değişikliklerin yaşandığını ilerlemenin, gelişmenin, uygar ve mutlu greek seo olmanın yolunun ise çağdaş ve nitelikli bir yapıya kavuşturulmuş eğitimden geçtiğini söyledi. Fatsa, ilköğretimin öncelikli amacının; öğrencileri çağdaş bilgi birikimi ile donatmak, vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılayarak iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmaları için gerekli temel bilgi, beceri ve alışkanlıkları kazandırmak, milli birlik ve bütünlük içerisinde ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek hayata ve üst öğretime hazırlamak olduğunu kaydetti.

Öğrencilere içerisinde bulundukları bilgi ve teknoloji çağının seçkin birer üyesi olabilmek için çok çalışmaları, düşünen ve üreten insanlar olarak yetişmeleri gerektiği tavsiyesinde bulunan Fatsa, "Okulunuzu seviniz, öğretmenlerinize karşı daima saygılı olunuz, arkadaşlarınıza karşı güzel ve sıcak ilişkiler içerisinde bulunun. Yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olun." dedi. Öğretmenlerin eğitimin temel taşları olduklarını ve çocukların onlara emanet edildiklerini hatırlatan Fatsa, öğretmenlerin çocukların eğitimine karşı ne kadar duyarlı olurlarsa, bu duyarlılığın aynı oranda kendilerine döneceğini ifade etti.

Konuşmasının son bölümünde anne ve babalara tavsiyelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, "Her çocuk ayrı bir dünyadır. Çocuk yetiştirmek ise hayat boyu sürmesi gereken çok önemli ve zor bir sanattır. Çocuklarınızın ilk ve sürekli öğretmenleri sizlersiniz. Öz varlığınız olan çocuklarınıza sürekli sahip olunuz, onlara yeterince zaman ayırmaya özen gösteriniz. Onları anlamaya, tanımaya çalışmalısınız. Aranızda tutarlı bir ilişkiye dayalı sağlam bir bağ kurmalısınız. Ancak onları kendi kalıplarınıza sokmaya çalışmayınız. İlgi, ,istek ve yeteneklerini göz ardı etmeyiniz. Öğretmenlerine destek olunuz, okullarına sahip çıkınız. İlgi ve desteğinizi okullarımızdan esirgemeyiniz." şeklinde konuştu.

Nevşehir Valisi Osman Aydın ise, yeni eğitim ve öğretim yılının öğretmenlere ve öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulundu. Türk milletinin öğrenmenin, eğitimin beşikten mezara kadar gerekli olduğuna inanan bir toplum olduğunu ifade eden Vali Aydın, eğitimin hayatın her safhasında vazgeçilmez bir olgu olduğunu vurguladı. Vali Aydın, "Milletlerin ve devletlerin ilerleyebilmesi için eğitime önem vermesi şart. Sevgili öğrenciler; okullar açıldı. Bundan sonra öğretmenlerinizi iyi dinleyin ve dersleri önce sınıflarınızda anlayın, öğrenin. Okul içi, okul dışı davranışlarda öğrenciye yakışır hal ve hareket içerisinde olun. Sizlerin yetişmesi için aileniz ve devletimiz büyük fedakarlıklara katlanmaktadır. Artık günümüzde ilime, bilgiye ulaşmanız artık çok daha kolay. İlerlemek ve öğrenmek için önünüzde hiçbir engel yok. Yeter ki siz öğrenme arzusunda olun. Sevgi öğretmenlerimiz;çocuklarımızı ezbere dayalı bir eğitim sisteminde yetiştirmeyin. Sorgulayan, soru sorabilen ve derste öğrencilerin aktif olduğu bir sistem içerisinde çocuklarımızı yetiştirelim. Bunu yapabilirsek başarıyı sağlayabiliriz." dedi.

İlköğretim Haftası kutlama programı konuşmaların ardından öğrenciler tarafından okunan şiirler ve halk oyunları gösterileri ile son buldu.



Kategori : GÜNCEL