Sakarya'da kan bağışı kampanyası

  • Ana Sayfa
  • Sakarya'da kan bağışı kampanyası
Sakarya'da kan bağışı kampanyası
Sakarya Erenler İlçesi Kızılay Erenler Şube Başkanlığı, 22 Eylül Çarşamba günü Erenler Yunus Emre Parkında kan bağışı kampanyası düzenleyecek.Abone ol

Erenler İlçesi Kızılay şubesi tarafından Erenler Yunus Emre Parkı'nda Sakarya Kızılay Kan istasyonu ekibi tarafından saat:10.30-18.30 arası kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

Konu ile ilgili olarak b arka kapı seo ir açıklama yapan Erenler Kızılay Şube Başkanı İsmail Ergül, " Kızılay'ın 1 milyon ünite kan bağışı kampanyasına destek olmak amacıyla şubemiz tarafından kampanyanın 1.ayağını Haziran ayı içerisinde gerçekleştirdik ve 60 ünite kan bağışı yapıldı" dedi.

Ergül konuşmasını şöyle sürdürdü; " Bu sefer yapılacak kan bağış kampanyasında bundan daha fazla kan bağışı yapılacağını umut etmekteyiz. Ülkemizde yapılan kan bağışı yüzde 1,5 oranlarındadır. Bu konuda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Vereceğimiz bir ünite kan ile kanımızın yenileneceği gibi, ücretsiz olarak test edilip, sağlık kontrolünden de geçmiş olacağız. 18-65 yaş arasında ağırlığı 50 kg ve üzeri önemli sağlık sorunu olmayan kan merkezine geldiğinde yapılan muayenede sağlığa uygun olarak tespit edilen ve hemoglobin düzeyi uygun olan herkes üç ayda bir yılda toplam dört kez kan bağışında bulunabilir.

Tüm vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam ve bir ünite kanın her an kendimizin de ihtiyacı olacağını düşünerek kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.



Kategori : GÜNCEL