Silopi'de çocuk felci standı açıldı

  • Ana Sayfa
  • Silopi'de çocuk felci standı açıldı
Silopi'de çocuk felci standı açıldı
Şırnak'ın Silopi ilçesinde Devlet Hastanesi'nde açılan çocuk felci standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Abone olStandın açılışını, Kaymakam ve Belediye Başkanı 5 yaşındaki bir çocuğun ağzına damla damlatarak yaptı.

Çocuk felci standıyla ilgili açıklama yapan Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, "Tedavisi basit ama önlem alınmadığı takdirde devlete çok büyük yükler getirecek kadar büyük bir hastalıktır. Bur anti seo nasıl yapılır anın Irak sınırına yakın olması ve geçişlerin sık olması nedeniyle aşı kampanyasını ciddi tutacağız" dedi.

Kaymakam Yıldız'ın ardından konuşan Belediye Başkanı Emin Toğurlu da, vatandaşları aşı konusunda Kürtçe bilinçlendirerek aşının kesinlikle kısırlık ile ilgili olmadığını söyledi. Toğurlu, sınırın sıfır noktasında bulunduklarını aktararak, "Sınırın sıfır noktasındayız. 3 ülkenin birleştiği noktada birçok geçişlerin olduğu, giriş çıkışların olduğu salgın hastalıkların çabuk yayılabileceği bir yerde bulunduğumuzdan dolayı böylesi bir imkanı değerlendirmek önemlidir. Bütün insanlarımızın bütün vatandaşlarımızın anne ve babaların bu konuda ilgi duymalarını temenni ediyoruz. Ailelerden talep ediyoruz. Belediye olarak yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görev ne ise sağlık grup başkanımız ile birlikte hareket edip kendilerine destek vereceğimizi belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Hakan Tokur ise, "Ağza 2 damla damlatmak ile bu çocuğun ilerideki hayatında sosyal ve sağlık problemlerini engellemiş olacağız. Çocuklarımızın çekeceği acıyı görüp dökeceğimiz gözyaşlarından korunmuş olacağız. Bu nedenle ailelerin çocuklarını mutlaka aşı yaptırması gerekiyor" şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL