Aytaç Durak hakim karşısında

Aytaç Durak hakim karşısında
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Aytaç Durak'ın 'seçim yasaklarına muhalefet'ten 1 yıla kadar hapsi isteniyor. Abone ol

İçişleri Bakanlığınca hakkında açılan soruşturma nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile genel sekreterin de aralarında bulunduğu toplam 6 kişi, ''Seçim yasakları döneminde ilan ve afiş dağıtma y ersağ 2023 asağına ve tarafsızlığa aykırı davrandıkları'' iddiasıyla yargılanmaya başlandı.

Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, sanıklar dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Koza AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Acevit ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necati Sultan hazır bulundu.

Diğer sanıklar Aytaç Durak ile yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi Necmettin Uçar ve Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten ise duruşmaya katılmadı.

Suçlamaları reddetti

Sultan, savunmasında, dava konusu olan ''Önce Adana'' gazetesinin basımı, dağıtımı ve yayımıyla ilgisinin bulunmadığını belirtti. Belediye tarafından 2-3 senede bir şubat ayında toplu nikah yapıldığını belirten Sultan, ''Bir önceki toplu nikaha başbakan da katılmıştı. 28 Şubat 2009 tarihindeki toplu nikaha, Ferdi Tayfur konser vermek üzere geldi. Etkinlik için Adana'nın tanıtım CD'si yapıldı ve bu da seçim propagandasının yasaklı olduğu tarihe denk gelmiş. Bu işlerin ihalesinde Fen İşleri Daire Başkanlığı görevlendirildi. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum'' dedi.

Sorumluluğum yok



Kategori : GÜNCEL