Onun yerine AK Parti'nin adayı atandı!

  • Ana Sayfa
  • Onun yerine AK Parti'nin adayı atandı!
Onun yerine AK Parti'nin adayı atandı!
Aliağa İlçesi Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, okulların açıldığı gün Kınık’a gönderildi. Abone ol

İzmir’in Aliağa İlçesi Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, okulların açıldığı gün yapılan tebligatla Kınık’ta görevlendirildi.

Tatlıcı’nın yerine AK Parti'den belediye başkan adayı da olan Kazım Sayın getirildi. Atamayı ‘sürgün’ olarak değerlendiren Tatlıcı, dava açacağını söyledi.

Aliağa’da 7 yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Yakup Tatlıcı, okulların açıldığı gün yapılan tebligatla şoke oldu. Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen Tatlıcı, tepkisini dün yapılan TOKİ İlköğretim O oregon seo kulu’ndaki 2010- 2011 eğitim öğretim yılı törenlerinin ardından dile getirdi. Tatlıcı şunları söyledi:

“Görevlendirme adı altında Kınık İlçesi’ne sürgün edildim. Görevlendirmemi öğrendiğim andan itibaren çok üzgünüm. Ben 7 yıldır Aliağa’da görev yapıyorum. Eğitimci arkadaşlarımızla birlikte İzmir’de 10'uncu sırada bulunan Aliağa’yı 3'üncü sıralara taşıdık. Bu bir başarıdır. Ama maalesef Aliağa’dan çok daha küçük bir ilçeye ‘görevlendirme’ adı altında tayin, kısaca sürgün edildim. Benim bildiğim başarılı insanlar ödüllendirilir, daha yüksek yerlere görevlendirilir. Ama tam tersi oldu. Kaldı ki görevlendirme rıza ile olur. Rızam olmadan gönderiliyorum. Yarın gidip görevime başlayacağım. Diğer yandan da yasal yollardan hakkımı arayacağım.”
YERİNE AK PARTİ ADAYI ATANDI

Tatlıcı’nın yerine, Aliağa’nın Helvacı Beldesi’nde geçen yerel seçimlerde AK Parti’den belediye başkan adayı olan Kazım Sayın atandı. Menemen Çıraklık Eğitim Müdürü iken bir ay önce Aliağa METEM Müdürlüğü’ne atanan Sayın’ın Tatlıcı’dan görevi devralacağı bildirildi.

Eğitim-Sen Aliağa İlçe Baş Temsilcisi Çetin Ekinci, “İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün görevden alınarak bir başka yere görevlendirilmesi, yani alınma tarzı etik ve ahlaki değil. Yerine yapılan atama ise hiç etik değil. Siyasi kadrolaşmanın yansımasını Aliağa'da görüyoruz. Eğitimde bunca yapısal sorunlar dururken, öğretmenlerle, öğrencilerle, okullarla ilgili birçok sorun ortada beklerken, insanların koltuk kavgasına sokulması hoş bir durum değil. Önemli olan eğitimin sürekliliğidir” dedi.

Eğitim- İş Aliağa Baş Temsilcisi Mehmet Koruculu da, “Bir gecelik kararnamelerle yapılan tayinler uygun değildir. Bu tayinler siyasi tayinlerdir. Hele İlçe Milli Eğitim Müdrülüğü gibi önemli görevlere siyasi tayinlerin yapılması hiç uygun değildir. Bu tür atamalar, eğitimin kalitesini düşürür, huzursuzlukları arttırır” diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL