Ereğli Belediyesi sıçrama yapacak

  • Ana Sayfa
  • Ereğli Belediyesi sıçrama yapacak
Ereğli Belediyesi sıçrama yapacak
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile toplantıda bir araya geldi.Abone ol

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Başkan Yardımcıları, İmar Müdürü, Fen İşleri Müdürü, Temizlik İşleri Müdürü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü ve ilgili mimar ve mühendislerin katılımı ile düzenlediği toplantıdan önemli kararlar çıktı.

Posbıyık, terminal alanı için hazırlıklarının başladığını ve pazar yerinin ihalesinin ise 7 Ekim'de olacağını belirtti. Terminali Belen Sanayi Sitesi'nin karşısındaki alana yapacaklarını belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Amacımız, kentimizin gelecek 40-50 yılının ihtiyacını da new jersey seo karşılayacak şekilde bir terminal binası yapmak. Terminali Belen Sanayi Sitesi karşısındaki alana yapacağız. Bununla ilgili olarak 20 bin metrekare yer kamulaştırması sürüyor ve şuana kadar 1.5 milyon TL. Arsa sahiplerine ödeme yaptık. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Proje çalışması tamamlandı ve üzerinde son çalışmalar yapılıyor. Pazaryerinin yapım ihalesini ise 7 Ekim'de yapacağız.”

Başkan Posbıyık, şehir merkezindeki mevcut pazaryerine yeni modern işgaliye pazar yeri yapılacağını belirterek, “Halkımızın ve işgaliyeci pazar esnafının rahat alışveriş yapabilmesi için yapacağımız kapalı pazaryeri için proje ihalesi yapıldı. 7 Ekim'de pazaryeri yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Ekibimizle birlikte iyi çalışma yaptık. Pazar esnafının da görüşlerini alarak bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Yapım ihalesi tamamlandıktan sonra kapalı pazaryerinin yapımına başlayacağız. Bunun yanı sıra Yumurtacılar pazarının olduğu yere kadar olan belediye iş yerlerini de yıkıp. Beyçayır Stadı yanındaki otopark alanına yapacağımız iş merkezine esnafımızı yerleştireceğiz. Böylelikle Ereğli şehir merkezine bir kent meydanı kazandıracağız” diye konuştu.

Karadeniz Ereğli kent merkezi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Pençes Deresi'nin üzerinin kapatılması çalışmalarının tamamlandığını ve araç ve yaya trafiği akışının düzenlendiğini belirten Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Karadeniz Ereğli'de en önemli sorunlardan bir tanesi trafik konusu. Bunun çözümü için belediye yatırımı ile Pençes Deresi'nin üzerini kapattık. Yaptığımız projeye göre şu an araç ve yaya trafiği düzenlemesi yapılıyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte yolu hizmete açacağız. Böylelikle şehir merkezindeki trafik sıkışıklığını çok önemli derecede gidermiş olacağız.”

Başkan Posbıyık, toplantının ardından belediye merkezi binası eski Garanti Bankası yerine taşınan Gelir Servisini de ziyaret ederek, yeni düzenlemeler hakkında bilgi aldı. Posbıyık, daha sonra kentin değişik noktalarında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çeşitli uyarılarda bulundu.



Kategori : GÜNCEL