Beyoğlu'nda dükkanları taşladılar!

  • Ana Sayfa
  • Beyoğlu'nda dükkanları taşladılar!
Beyoğlu'nda dükkanları taşladılar!
Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonu protesto eden grup, Beyoğlu'nda dükkanları taşladıAbone ol

İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı illerde ''Devrimci Karargah Örgütü''ne yönelik düzenlenen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı. Operasyonu protesto eden grup, İstiklal Caddesi'nde dükkanlara saldırdı. Polis gruba müdahale etti.

Galatasaray Meydanı'nda topl turist tanıtım anan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve ''Toplumsal Özgürlük Platformu'' üyesi grup, sabah saatlerinde bazı illerde düzenlenen operasyon kapsamında SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ve bazı parti yöneticilerinin gözaltına alındığı iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından sloganlar atarak Taksim Meydanı'na doğru yürüdü.

Bu sırada, İstiklal Caddesi'ndeki bir iş hanının üst katlarındaki bazı vatandaşlar gruba tepki gösterdi. Gruptaki bazı kişiler de iş hanının girişindeki lokantaya taş atarak karşılık verdi.

Polis ekiplerinin müdahale ettiği grup dağıldı.

20 adrese baskın

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları teknik ve fiziki takip sonucu yasa dışı ''Devrimci Karargah Örgütü''ne yönelik, çeşitli illerde daha önceden belirlenen 20 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Operasyonlarda, söz konusu yapılanmayla bağlantılı oldukları gerekçesiyle 17 kişi yakalandı. Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, dergi, kitap ve bilgisayar ele geçirildi.

Polisin, konuyla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.



Kategori : GÜNCEL