İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hafif raylı sistem projelerinin çalışmaya başlamasının ardından toplu ulaşıma yaptıkları yıllık ortalama 150 milyon liralık sübvansiyonu 2011 yılından itibaren yatırım için kullanacaklarını ve böylece mevcut yatırımları 2 katına çıkaracaklarını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla 8. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”nde geri sayım başladı. Jüri toplantısına katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, “bir kente metro ne kadar gerekliyse, tarihi değerlerin ortaya çıkarılması ve korunması da o kadar gerekli” diye konuştu. İz alaska seo mir'de yerelde kalkınma hedefi için her alanda çalıştıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bir yandan metro yaparken bir yandan da tarihi Agora'yı kamulaştırıyoruz.
Çünkü bir kente metro ne kadar gerekliyse, tarihi değerlerin ortaya çıkarılması ve korunması da o kadar gerekli. Bu kapsamda yaptığımız işleri önce Akdeniz'e sonra da dünyaya açmamız gerekiyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin kaynak yönetimiyle çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kendi yağımızla kavrulurken, bir yandan Agora'nın kamulaştırılmasına 27 milyon liradan fazla vermek zorunda kalıyoruz. Kendi yağımızla kavrulurken, bir yandan Smyrna'dan Foça'ya kadar tüm arkeolojik kazılara maddi - manevi destek veriyoruz.
Çünkü Büyükşehir Belediyesi olarak biz elimizi çekersek bu çalışmalar durur” şeklinde konuştu. Başkan Kocaoğlu, hafif raylı sistem projelerinin çalışmaya başlamasının ardından toplu ulaşıma yapılan yıllık ortalama 150 milyon liralık sübvansiyonun, 2011 yılından itibaren yatırım için kullanılacağını ve bunun da şu anda yapılan yatırımları ve yatırım gücünü 2 katına çıkaracağını söyledi.
İzmir'de geçmiş uygarlıklara ait kültürel ve mekansal mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri”ne bu yıl 36 eser sahibi başvurdu.
Tarihi mirasa sahip çıkan, koruyarak yaşatan, bu alanda emeği bulunan tüm İzmirliler'in katılabildiği yarışmada başvurulan kategoriler olan, “Kentli İzmirli”, “Basit onarım”, “Özgün işlevin korunduğu esaslı onarım”, “Özgün işlevin değiştirildiği esaslı onarım”, “Kentsel sit alanlarında yer alan yeni yapılar için başarılı uygulama”, “Arkeolojik sit alanlarındaki ören yerlerinde kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve sergilenmesine yönelik başarılı mekanların oluşturulması” ve “Katkı” dallarında ödüller verilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri Yarışması'nın Asil Seçici Kurulu Prof. Dr. Gül Asatekin, Prof. Dr. Gülriz Kozbe, Doç. Dr. Sibel Ecemiş Kılıç, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Aktüre, Yrd. Doç. Dr. Tolga Çilingir, Yrd. Doç. Dr. Yekta Demiralp ve Y.Mimar Tamer Pakben'den oluşurken, Yedek Seçici Kurul'da ise Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, Öğr. Gör. Dr. Deniz Güner ile Öğr. Gör. Dr. Sevinç Gök Gürhan yer alıyor.
Kategori : GÜNCEL