Sarıyer'de 45 bin öğrenci ders başı yaptı

  • Ana Sayfa
  • Sarıyer'de 45 bin öğrenci ders başı yaptı
Sarıyer'de 45 bin öğrenci ders başı yaptı
Sarıyer’de 45 bin öğrencinin eğitim göreceği 2010–2011 eğitim öğretim yılı, Sarıyer İlköğretim Okulu’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı.Abone ol

Sarıyer’de 2010-2011 eğitim öğretim yılının ilk günü, 45 bin öğrenci  ders başı yaptı.

Törene katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmesi ve yeni öğretim yılında çocukların daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmeleri için yerel yönetim olarak birçok çalışma yaptıklarını belirterek, “Geleceğimiz olan çocuklara her konuda olduğu gibi eğitim alanında da destek olmalıyız. Hayırsever vatandaşları eğitime katkı yapmaları için teşvik etmeliyiz. Bu ülkede başarılı olmanın ve kalkınmanın temelinde eğitim yatıyor. Atatür greek turist seo k’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak için bahanelere sığınmadan yöneticisinden, velisine; öğretmeninden öğrencisine herkes sorumluluk bilinciyle hareket etmek zorunda” diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim yılının başarı getirmesi dileklerinde bulunan Başkan Şükrü Genç, okula yaptığı yardımlardan dolayı hayırsever vatandaş Ertan Keskin’e teşekkür plaketi verdi. Ayrıca, tören sonrası çocuklarla tek tek ilgilenerek, fotoğraf çektirdi.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk dersini Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurkan’ın yaptığı açılışta, öğrencilere yeni dönemde birçok okulda kullanılacak akıllı tahtanın nasıl kullanılacağı da uygulamalı olarak gösterildi.

Sarıyer İlköğretim Okulu’nun bahçesinde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Emekli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın, kamu kurum ve kuruluşlarının şube müdürleri, belediye meclis üyeleri, ilçemizdeki okulların müdür ve öğretmenleri, çok sayıda veli ile öğrenci katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan ise Sarıyer’in eğitim alanında önemli bir başarı yakaladığını belirterek, başarı sıralamasında İstanbul’da dördüncü sıraya kadar yükseldiklerini vurguladı.

Sarıyer İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Ayan da yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılı öncesinde kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Törende, sekizinci sınıf öğrencileri okula yeni başlayan çocuklara çiçek verdi. Sarıyer İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin yanı sıra çocuklar andımızı ve şiirler okuyarak yeni eğitim öğretim yılına başladılar.

Türkan Şoray’dan kendi okuluna ziyaret

Sinema oyuncusu Türkan Şoray da yeni eğitim öğretim yılının açılışında, Rumeli Hisarı’daki kendi adını taşıyan ilköğretim okulunu ziyaret etti.

Başkan Şükrü Genç’le birlikte okuldaki törene katılan Şoray’a öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Türkan Şoray’a, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan tarafından okula verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi verildi.



Kategori : GÜNCEL