Avrupalı solcular Baykal'ı istemiyor

  • Ana Sayfa
  • Avrupalı solcular Baykal'ı istemiyor
Avrupalı solcular Baykal'ı istemiyor
SPD'liler Berlin'de temaslarını sürdüren Kılıçdaroğlu'na Baykal'ı şikayet etti o dönemin CHP'sini beğenmedi!Abone ol

Berlin'de temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel ile görüştü. Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Gabriel ile birlikte Türk ve Alman gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "AB ile görüşmelerde belirli bir tıkanma var" dedi. Bu arada Gabriel, Baykalsız CHP dönemi içinde "kaygılı bir süreçti" değerlendirmesinde bulundu.

CHP ile SPD arasındaki ilişkilerde zaman zaman iniş ve çıkışlar olduğunu belirt alaska seo en Kılıçdaroğlu, "Biz bu kez yeni bir sayfa açtık. Geleceğe umutla bakıyoruz. Güzel bir işbirliğimiz olacak eminim. Sayın Genel Başkan Türkiye'ye de gelecek. Kendisini genel merkezimizde görmekten son derece memnun olacağız" dedi.

Gabriel ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin AB üyeliğinin de gündeme geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "SPD eskiden beri Türkiye'nin AB üyelik sürecini destekleyen bir parti. Genel Başkan görüşmede görüşlerinin aynı şekilde sürdüğünü ifade etti. Biz AB'ye girmekteki kararlılığımızı dile getirdik ve bu konudaki görüşlerimizi aktardık. AB ile görüşmelerde belirli bir tıkanma var. Bu tıkanmanın açılması için de hükümet nezdinde girişimlerde bulunacağımızı ifade ettik" diye konuştu.

BEKİR ÇOŞKUN YİNE GÜNDEMDE

Türkiye'deki referandum konusunda Gabriel'e ayrıntılı bilgi verdiğini de kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ayrıca bir gazeteci arkadaşımızın hemen referandumdan sonra görevinden alınmasının önemini de ifade ettim. Bunun yanı sıra Türkiye'de 48 gazetecinin cezaevinde tutulduğunu da söyledim" dedi.

"YENİ BİR SAYFA AÇTIK"

Gabriel de Kılıçdaroğlu'nun ziyareti ile CHP ve SPD arasında yeni bir sayfa açıldığını belirterek, "CHP'yi AB'ye açılmakta kararlı bir partner olarak görüyoruz. Demokrasi eksikliğinin giderilmesi, din özgürlüğü ve Kıbrıs sorununun çözümü konusunda çabaları var. Almanya'da bizi ilgilendiren konuları da ele aldık. Türkiye'den gelen göçmenlerin yurdunun Almanya olması gerektiği konusunda görüş birliği içinde olduğumuzu görmekten mutluluk duydum. Tabii ki Türkiye ile olan kültürel bağlarını kesmemeleri gerekiyor ancak siyasi yönelimleri Türkiye'ye değil, Almanya'ya dönük olmalı. Türkiye'den gelen bazı politikacıların burada bazı şüphelere yol açtığını biliyorsunuz. İlişkilerimizde yeni bir sayfa açtığımıza inanıyorum ve Türkiye'ye Ekim ayı sonunda yapacağım ziyaret için seviniyorum" diye konuştu.

BAYKAL DÖNEMİNE GÖNDERME



Kategori : POLİTİKA