Ardahan'da Gaziler Günü etkinliği

  • Ana Sayfa
  • Ardahan'da Gaziler Günü etkinliği
Ardahan'da Gaziler Günü etkinliği
Gaziler Günü, ilk olarak Ardahan Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı.Abone ol

Gaziler günü Ardahan’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlamalar ilk olarak Ardahan Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı.

Burada bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.
Törene, Vali Vekili Sedat Yıldırım, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, gaziler, çok sayıda yetkili ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra kutlamaların yapılac ebay ads ağı Ardahan Halk Eğitim Müdürlüğüne geçildi. Ardahan Gaziler Derneği Başkanı Yener Göydemir yaptığı konuşmada Şehit ve Gazilerin toprağı vatan insanı ulus yapan değerler olduğunu ifade etti.

Göydemir, konuşmasında “Devleti devlet ulusu ulus yapan bir takım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır, tutkalıdır. Olmazsa olmazıdır. O değerlerle yaşar, o değerlerle nefes alır. Millet olmanın bilincine varır. Milletlerin iç dinamiğidir. Güç kaynaklarıdır. İşte bu değerlerden bir tanesi de gaziliktir. Gaziler günü kahramanların günüdür, Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir” dedi.

Buradaki kutlamalar, öğrencilerin okuduğu şiir ve slayt gösterisiyle son buldu. Daha sonra İl Özel İdaresi İş Hanındaki Ardahan Gaziler derneği ziyaret edildi. Burada gazilerle hatıra fotoğrafı çekilerek sıkıntıları ve sorunları dinlendi.

Dernekte gazilere yönelik bir konuşma yapan Ardahan Vali Vekili Sedat Yıldırım, gaziler gününün çok önemli bir gün olduğuna dikkat çekti.

Yıldırım, “Milletimiz, şartlar ne olursa olsun, hiçbir şekilde hiçbir dönemde bir başka devletin, milletin himayesini kabul etmemiştir. Bunun bedelini en ağır bir şekilde ödemiştir. Bu günde bu mücadelelerden çeşitli zamanlarda, zaman zaman terörle mücadelede, zaman zaman ülkenin politikası gereği yurtdışındaki soydaşlarımızın bağımsızlığı ve huzuru için mücadele eden ve orada yaralı olarak dönen gazilerimize karşı minnetlerimizi, şükranlarımızı bir kez daha sunmak için buradayız. Tüm gazilerimizin gününü kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Kutlamalar, gazilerle çekilen hatıra fotoğrafı ve gaziler derneğine verilen çeşitle hediyelerle son buldu.



Kategori : GÜNCEL