Okul yaptırdı gözyaşlarına hakim olamadı

  • Ana Sayfa
  • Okul yaptırdı gözyaşlarına hakim olamadı
Okul yaptırdı gözyaşlarına hakim olamadı
Yeni eğitim öğretim döneminin başladığı gün İzmirliler ikinci bir heyecanı daha yaşadı. Abone ol

İzmir'de, temeli on beş ay önce atılan Anadolu Lisesi törenle açıldı.

Okulu yaptıran hayırsever Ramazan Büküşoğlu yaptığı konuşmada, vurguladığı cümlelerle öğrenciler, öğretmenler ve velileri ağlattı.

Türk Milletinin zeki olduğunu güzel eğitim aldığında başaramayacağı hiç bir şeyin olmadığını vurgulayan Büküşoğlu, zekanın tek başına getirisinin olmadığını i medine gezi fade etti. Büküşoğlu;

“Bu okulun yapımı için, binanın fiziki yapısının ayakta durması için 40 ton demir aldım. Ama şunu çok iyi biliyorum bu ülkeyi de bu okulu da bu çalışmaların başarıya ulaşmasını da sağlayacak olan asıl demir, fedakar emekleri ve sonsuz sabrıyla eğitim verecek öğretmenlerimiz olacak. Türk Milletinin zeki bir ferdi olarak yurtdışına gittiğim zaman onlardan daha becerikli olduğumu görüyorum ama lisan bilmediğim için gösteremiyorum. Çağımızda bilgi güçtür. Vatan evlatlarımızın daha güçlü olmaları bilgiye ulaşmaları için okul yaptırdım. Önceden yaptırdığım okulda eğitim almış doktorlar mühendisler beni gururlandırıyor. Bu okuldan mezun olanlarda bizleri gururlandıracak. Ülke ekonomimizin güçlenmesi için Menderes'e Ticaret Lisesi yaptırmak istiyorum. İlçenin Konak'a tayini çıkan Kaymakamı Ahmet Önal'ın desteğini almıştım. Yeni okul için yeni Kaymakamın desteğini bekliyorum ”dedi.

5 yıldır Menderes Lisesi binasında öğretimini devam ettiren okul, eğitim öğretim yılının ilk gününde Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi ismiyle yeni binasında açıldı. 2010-2011 eğitim döneminde 281 öğrenci, 23 Öğretmen, 2 İdareci ile Fatma-Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi 3 katlı, 21 derslikten oluşan eğitim alanında hizmet verecek. Açılış törenine katılan Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Kaçan hayırsever Ramazan Büküşoğlu'na verdiği bir buket çiçekle teşekkür etti.



Kategori : GÜNCEL