Öcalan'a göre Hakkari'nin failleri kim?

  • Ana Sayfa
  • Öcalan'a göre Hakkari'nin failleri kim?
Öcalan'a göre Hakkari'nin failleri kim?
BDP, Hakkari'deki katliam sonrası devleti suçladı; ama Öcalan öyle ihtimaller gündeme getirdi ki... İşte o açıklamalar.Abone ol

Hakkari'de 9 vatandaşın öldüğü mayınlı saldırıyı kimin yaptığı kesinlik kazanmasa da işaretler terör örgütünü gösteriyor. Öcalan da bu ihtimale 'hayır' demedi.

Öcalan eylemi han florida seo gi grupların gerçekleştirebileceğine ilişkin birçok olasılık sıralandıktan sonra "PKK'nın içine sızmış JİTEM elemanları", "başıboş PKK'lılar" ve "İran gibi devletler" seçeneklerini ön plana çıkardı.

Öcalan'ın avukatlarıyla İmralı Cezaevi'nde yaptığı görüşmedeki sözleri, PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yayınlandı.

'PKK HEMEN SABOTE EDİYOR'
Öcalan, avukatları aracılığıyla verdiği mesajda 3 senaryo öne sürdü: "Hakkâri'deki mayınlı saldırıyı başıboş bir PKK'lı grup, PKK'ya sızmış JİTEM elemanları ya da İran yapmış olabilir. Halkımız PKK kaynaklı provokasyona karşı da uyanık olmalı."

'RUH HALİM KAOS GİBİ'
"Bu saldırıyla hedef, benimle yapılan görüşmeler de olabilir. Burada anlamlı görüşmeler oldu. Son patlamayla dinamitlendi, bombalandı. Duyunca şoke oldum. Ruh halim kaos gibi. Ne zaman olumlu gelişmeler olsa, bir eylemle sabote ediliyor."

"BAŞIBOŞ BİR GRUP"

BİRAZ SIKAR DEĞİL Mİ? Mİ?

Kategori : GÜNCEL