Eğitim Bilimleri için yeni tarih verdi

  • Ana Sayfa
  • Eğitim Bilimleri için yeni tarih verdi
Eğitim Bilimleri için yeni tarih verdi
KPSS'de iptal edilen Eğitim Bilimleri testi için YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan tarih verdi.Abone ol

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptal edilen Eğitim Bilimleri testi, en geç bir ay içinde yenilenecek. Açıklama ise YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan geldi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, diğer testlerde iptal sözkonusu olmadı ohio seo ğı için öğretmenler dışındaki atamaların yapılabileceğini söyledi. Özcan açıklamasını şöyle sürdürdü:

"ÖSYM bildiğiniz gibi Eğitim Bilimleri Sınavı'nı iptal etti. Diğer KPSS ile ilgili değişiklik yok. Sadece öğretmenler, 279 bin öğretmen, Eğitim Bilimleri testini tekrar alacak. Öbür branşlardaki atamalar yapılabilecek. Zannediyorum bir ay içerisinde her şeyi tamamlayıp, Milli Eğitim Bakanlığı'na atamalar için gerekli puanları yollayabilir duruma geleceğiz. ÖSYM'ye yeni bir şekil vermeyi düşünüyoruz. O süreç içerisinde şimdiye kadar tespit edilen tüm açıklıklar, nerelerden sızma oluyorsa, o deliklerin kapanması için elimizden geleni yapacağız.''

“TESTİN İPTALİ FACİADIR”

Öte yandan KPSS Eğitim Bilimleri Testi’nin iptali hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, iptali ‘facia’ olarak değerlendirdi. Arınç “sadece birkaç kişinin yaptığı haksızlık yüzünden herkesin sınavının iptalinden büyük üzüntü duydum” dedi. İşte Arınç'ın sözleri:



Kategori : GÜNCEL