THY uçağı facianın eşiğinden döndü

  • Ana Sayfa
  • THY uçağı facianın eşiğinden döndü
THY uçağı facianın eşiğinden döndü
İstanbul-Şikago seferini yapan THY uçağının geçen ay kalkış sırasında pist sonundaki antenlere çarptığı ortaya çıktı.Abone olTürk Hava Yolları (THY) uçağının İstanbul-Şikago seferi için havalandığı sırada geç kalkış yapınca çarparak kırdığı ILS anteni için 18-36 pisti bu gece belli süre ha wyoming seo va trafiğine kapatılacak.

Geçtiğimiz Ağustos ayının 28'inde; TK-005 sefer sayılı Airbus 340-300 tipi yolcu uçağı, Sefaköy istikametinden deniz tarafına doğru 3 bin metrelik pistten havalanırken pist sonunda bulunan ILS (Aletli İniş Sistemi) localizer antenlerine çarparak hasar vermişti.

Olay, kaptan pilotun pistte hızlanırken pist sonuna doğru uçağın burnunu kaldırabilmesi sonucu meydana geldi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri, hasar gören ILS cihazının tamiri için bir firma ile anlaşarak 18-36 pistini bu gece notamlayacak. Bu nedenle hava trafiği de söz konusu pistte bir süreliğine durdurulacak.

Aletli İniş Sistemi (ILS) pistlere yerleştirilmiş vericiler vasıtasıyla uçakların pisti kullanmasına destek olan sistemdir. Görüş şartları elvermediği durumlarda emniyetli iniş için pilota istikamet ve süzülüş hattı bilgisi sağlar.



Kategori : GÜNCEL