Yenice Göleti törenle açıldı

  • Ana Sayfa
  • Yenice Göleti törenle açıldı
Yenice Göleti törenle açıldı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Yenice Belediyesi tarafından Gölet Dinlenme Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.Abone ol

Parkın açılış töreninde, gösterilerle birlikte, ünlü ses sanatçıları başta Ciguli, olmak üzere Faruk Yılmaz, Ahmet şafak konserleri ile büyük bir müzik şöleni ortaya çıkarken, Hacivat Karagöz gösterisi ve havai fişeklerle renklendi.

Törenin açış konuşmasını yapan Yenice Belediye başkanı Hasan Aksu, Yenice belediyesi Gölet dinlenme parkının, Binevler mahallesi mevkiinde bulunduğunu belirter arizona seo ek, "Mevcut parkımızın içerisindeki gölet, 15 yıl önce sulama amaçlı yapılmış bir sulama göletidir. Fakat gölet oluştuktan sonra gerek Yeniceli, gerek İnegöllü hemşerilerimizin gölün etrafında piknik yapmaya gelmeleri ile birlikte, bir düzenleme gerekliliğini tespit ettik. Vatandaşlarımız kilim sererek yerlerde oturuyordu. Bu sebeple gölet etrafının düzenlenmesi ile ilgili peyzaj projesi yaptık ve bu peyzaj projesi kapsamında bu düzenlemelere devam ettik. Göletin üst kısmı 150 dönüm tahmini olarak bu 150 dönümün 60 dönümü su havzası ve diğer 90 dönümlük kısım ise bizim bulunduğumuz alanlardır. Bu alanlardaki çevredeki yürüyüş yolları, piknik grupları ve kamelyaları geçen yıl 250 bin TL'lik bir bütçe ile oluşturduk. Bu yıl da oturma grupları, kamelyalar, ağaçlandırma, anfik tiyatro, 16 bin metrelik hazır çim döşeme alanı, çocuk alanı, suni şelale, hayvan figürleri, gece aydınlatmaları ve üç noktadan mobese kamera ile takip edilen bu bölgemize de yaklaşık 500 bin TL'lik bir masraf yaparak bu hale getirip değerli hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bu alana iki yıl içerisinde yaptığımız harcama toplam 750 bin TL'dir" dedi. Hz. Ali'nin sözünden esinlenen başkan Aksu, "bana bir kelime öğretenin kulu kölesi olurum' diyor. Bende diyorum ki şirin Yenice'mize, şirin İnegöl'ümüze ve büyük Türkiye'mize kim bir çivi çakarsa kim taş taş üstüne koyarsa onların kulu kölesi oluruz. Bu düşünceyle, benden önce gelip geçmiş tüm Belediye Başkanlarına, hayatta kalanlara Allah uzun ömür versin, ebedi hayata intikal edenlere Allah rahmet eylesin" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL