Şifa bulduğu hastane, ekmek kapısı oldu

  • Ana Sayfa
  • Şifa bulduğu hastane, ekmek kapısı oldu
Şifa bulduğu hastane, ekmek kapısı oldu
Kahramanmaraş'ta böbrek nakli sonrası hayata tutunan hasta, aynı hastane tedavi gören hastalar için dua ediyor.Abone ol

Kahramanmaraş'ta 2 yıl diyaliz makinesine bağlı yaşayan ve 1 yıl önce Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi'nde böbrek nakli yapılan 29 yaşındaki Durdane Ermeydan, tedavi gördüğü bölümde işe başlayarak yaşama yenid new mexico seo en tutundu.

Merkeze bağlı Topçalı köyünde yaşayan Durdane Ermeydan, 10 yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra 2 çocuğu ile birlikte Kahramanmaraş'ta oturan ablasının yanına yerleşti. Bir yandan çocuklarıyla ilgilenen diğer yandan da ablasına destek olmak için temizlik işinde çalışan Ermeydan, 2006 yılında gittiği hastanede böbreklerinin iflas ettiği haberi ile yıkıldı.

Çocukluğundan beri romatizmal rahatsızlığı bulunan Ermeydan'a doktorlar, ''Böbreğini bu hastalık bitirmiş. Kontrole gelmiş olsaydın böbreğini kurtarabilirdik ancak şimdi yapacak birşey kalmamış. Tek çare böbrek nakli'' dedi. Günden güne sağlığını kaybetmeye başlayan Durdane Ermeydan, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Hemodiyaliz Bölümü'nde 2 yıl makineye bağlı olarak yaşadı.

Bu sırada çocuklarına ablasının baktığını anlatan Ermeydan, ''2 yılım kabus gibi geçti. Tam 2 yıl bu bölümde yattım. Sanki evim gibi olmuştu burası. Makineye bağlıydım. Artık buradan çıkamam diyordum. Tek bir umudum kalmıştı o da uygun bir böbrekti. Başka çarem yoktu'' diye konuştu.

Nakil hayata bağladı



Kategori : GÜNCEL