İşadamlarından 'sınırları açın' çağrısı

  • Ana Sayfa
  • İşadamlarından 'sınırları açın' çağrısı
İşadamlarından 'sınırları açın' çağrısı
Akdamar'da 95 yıl aradan sonra yapılan ilk ayin, gözleri yeniden Türk-Ermeni ilişkilerine çevirdi. Abone ol

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi'nde Türkiye Ermenileri İstanbul Patrikliği tarafından 95 yıl aradan sonra ilk kez bir günlük ayin yapılması, Türkiye- google seo çalışması Ermenistan ilişkilerini de yeniden gündeme taşıdı. Konuyu değerlendiren işadamları, Türk-Ermeni sınır kapılarının açılmasını istiyorlar.

Van Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, siyasetin ticaretin önüne geçmemesi, sınırların kalkması, serbest bölgelerin önünün açılması gerektiğini söyledi.

Van'ın sanayi ve ticaret potansiyelinin her zaman güçlü olduğunu belirten Kandaşoğlu, 57. Ecevit Hükümeti zamanında hayata geçirilen DAP projesinin özellikle Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın kurulmasıyla ivme kazandığını, bölgesel teşviklerinin artmasıyla ise yerli ve yabancı yatırımın arttığını anlattı.

Van'daki ticari ve sinai işletmelerin büyük çoğunluğunun küçük ve orta boy işletmelerden (KOBİ) oluştuğunu bildiren Kandaşoğlu, Van Organize Sanayi Bölgesinde 78 KOBİ'nin faaliyet gösterdiğini söyledi.

Yatırım talebi var



Kategori : GÜNCEL