Liseler yeni döneme yeniliklerle giriyor

  • Ana Sayfa
  • Liseler yeni döneme yeniliklerle giriyor
Liseler yeni döneme yeniliklerle giriyor
Yeni eğitim yılı Pazartesi başlıyor. Ortaöğretim öğrencileri pek çok yenilik bekliyor.Abone ol

3 aylık yaz tatilinin ardından okullar 8 ay sürecek eğitim maratonuna başlamaya hazırlanıyor. Yeni eğitim yılında liselerde pek çok yenilik var. İşte o yenilikler:

50 BİN KIZ ÖĞRENCİ TAŞINACAK: Yeni uygulamaların başında, özellikle kırsal kesimde uygulanan taşımalı eğitim sistemine ortaöğretim de dahil edilmesi geliyor. Bu eğitim-öğretim yılında, ilk aşamada başta kızlar olmak üzere liselerde okumak isteyen 50 bin öğrenci taşımalı eğitimden north california seo yararlanacak. Bu öğrencilerin servis ve yemek ücretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan karşılanacak. Bu yılın Aralık ayı sonuna kadar 50 bin lise öğrencisinin yemek ve taşıma bedeli olarak 30 milyon TL kaynak tahsis edildi.
Taşımalı lise uygulamasından, bulunduğu yerde lise olmayan öğrenciler yararlanacak. Bu öğrenciler bulundukları yere en yakın liseye kayıt yaptırarak, servisle okula gidip gelecek. Uygulamada öncelik kız öğrencilere verilecek. Taşımalı eğitimin okullaşma oranını arttırması hedefleniyor.

ANADOLU LİSELERİNE DÖNÜŞTÜRME: Ortaöğretimde yeniden yapılanma çerçevesinde Türkiye'deki bütün genel liselerin Anadolu ve mesleki teknik liselerine dönüştürülmesi uygulamasına da devam edilecek. Yaz döneminde çalışmalar yürütülerek, fiziki altyapısı uygun 300'e yakın genel lise statü değişirmişti. Genel liselerin tamamının Anadolu ile mesleki ve teknik liselere dönüştürülmesi uygulaması 3-4 yılda tamamlanacak.

DERS SAATLERİ AZALTILDI: Ortaöğretimde haftalık ders çizelgeleri de yenilendi. Genel liselerde haftada 35 saat olan ders saati sayısı 30'a, Anadolu liselerinde 37 saat olan ders saati sayısı 35'e, fen ve sosyal bilimler liselerinde 40 ve 42 saat olan ders saati sayısı da 35 ve 37 saate indirildi.

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINA KOLAYLIK: Merkezi sistemle ve yetenek sınavıyla öğrenci alan okullarda (fen, Anadolu, Anadolu öğretmen, sosyal bilimler, güzel sanatlar ve spor liseleri) öğrenim gören şehit ve gazi çocuklarına, yönetmeliklerde yapılan değişikliklerle nakil kolaylığı getirildi. Şehit ve gazi çocuklarına boş kontenjana ve puana bakılmaksızın nakil yapmaları imkanı sağlandı.



Kategori : GÜNCEL