Sinop'ta engellilere evde bakım

Sinop'ta engellilere evde bakım
Sinop İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Tosun, il genelinde şu an itibariyle bin 147 engelliye ücreti ödenerek evde bakım hizmeti verildiğini söyledi.Abone ol

Sinop İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Tosun, Sinop'ta bir aylık dönemde sosyal hizmet kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Sinop İl Sosyal H north california seo izmetler Müdürlüğü'ne 8 korumaya muhtaç çocuk, 1 huzurevi, 35 de özürlü başvurusu olmak üzere toplam 44 başvuru yapıldığını kaydeden Tosun, "İl Müdürlüğümüzce bir aylık dönemde 14 kişiye ücreti ödenerek evde bakım hizmeti verilen özürlü bulunmakta olup, bugün itibariyle ilimizde bin 147 kişi ücreti ödenerek evde bakım hizmeti verilen özürlü mevcuttur.

İl Müdürlüğümüzce korunmaya muhtaç çocuk statüsünde olan 61 çocuğa sosyal yardım yapılmakta. Bağlı kuruluşumuz Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü kapatılmış olup; genel müdürlüğümüzün 23 Haziran 2010 tarihli onayı ile ilimizde 48 kapasiteli 13 ve üzeri yaş zihinsel özürlülere yatılı ve tüm özür gruplarına gündüzlü hizmet vermek üzere Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü yeni binasında hizmet vermeye başladı. Bağlı kuruluşumuz Sinop Çocuk Evi faaliyete başlamış olup, 10-13 yaş grubu 4 kız çocuğuna yatılı olarak hizmet vermekteyiz" dedi.



Kategori : GÜNCEL