Hrant Dink ödülleri sahiplerini buldu

  • Ana Sayfa
  • Hrant Dink ödülleri sahiplerini buldu
Hrant Dink ödülleri sahiplerini buldu
Dink'in doğum günü olan 15 Eylül'de İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu´nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.Abone ol

Hrant Dink Vakfı Ödülü, Hrant Dink'in doğum günü olan 15 Eylül'de İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu´nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Hrant Dink Ödülleri, "Vicda connecticut seo ni Retçiler Hareketi" ile İspanyol Yargıç Baltazar Garzon'a verildi.

Ödül, her yıl biri Türkiye'den diğeri Türkiye dışından olmak üzere iki kişiye veriliyor. Hrant Dink Vakfı tarafından bu yıl ikinci kez verilen ödülün jürisinde, Jüride Adalet Ağaoğlu, Judith Butler, Hasan Cemal, Daniel Cohn-Bendit, Rakel Dink, Alper Görmüş, Amira Hass, Irene Khan ve Boris Navasartian yer aldı. Lale Mansur'un sunuculuğunu yaptığı ve Sıla, Kardeş Türküler, Arto Tunç gibi isimlerin sahne aldığı geceye ayrıca Zeynep Tanbay, Serra Yılmaz, Ufuk Uras, Cengiz Çandar ve Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin de katıldı. Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, yaptığı açılış konuşmasında; hafızaları ve vicdanları uyanık tutma adına bu ödüllerin önemini vurguladı. Hrant Dink'in doğum gününü kutlayan ve Agos Gazetesini kurduğu için Dink'e teşekkürlerini ileten Rakel Dink, bugün piyasaya çıkan Hrant kitabının da Hrant Dink için bir hediye olduğunu belirtti.



Kategori : GÜNCEL