Fetihten bu güne gelen tatlı

Fetihten bu güne gelen tatlı
Gelibolu'nun 1354 yılındaki fethinden bu yana yaklaşık 650 yıldır üretilen yöreye özgü peynir helvasının, tadını herkes biliyor.Abone olPeynir helvası, mevsim özbek refakati ine göre keçi, koyun ve inek sütünden yapılan tuzsuz taze peynirden üretiliyor. Kendine özgü bir tadı olan peynir helvası, özellikle tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ve anıtları gezmek üzere bölgeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Yolda mola vermek için Gelibolu'yu tercih edenler, yemeğin ardından peynir helvasının tadına bakıyor. Bazı vatandaşlar ise, farklı lezzetiyle beğenilerini kazanan tatlıdan, akrabalarına ve yakınlarına götürmek üzere satın alıyor.



Kategori : GÜNCEL